Arthur Chatto morda ni prvi član širše kraljeve družine, ki povprečnemu bralcu britanskih tabloidov pride na misel, a zadnje mesece mladi Anglež vztrajno širi svojo bazo (pretežno) oboževalk in jih na Instagramu navdušuje tako s svojimi posnetki treningov kot z drugimi fotografijami.

Chatto, ki bo 5. februarja praznoval svoj 22. rojstni, je sicer mlajši sin kraljičine nečakinje, lady Sarah, in Daniela Chatta. Sarah je mlajša izmed dveh otrok, ki ju je Elizabetina mlajša sestra Margaret rodila v zakonu z Antonyjem Armstrongom - Jonesom, kar pomeni, da je Arthur 26. v vrsti za britanski prestol in kot tak zgolj del širše kraljeve družine.

To mu vsekakor omogoča tako proste roke, ko gre za izbiro poklica (osebni trener), kot dovolj prepoznavnosti in finančnih sredstev za lagodno življenje. Kot je razvidno iz njegovega profila na Instagramu, tako večino svojega časa namenja športu, tako treningu kot različnim dejavnostim, kot so jadranje, planinarjenje in plezanje, potapljanje in plavanje itd., pa tudi okoljskemu ozaveščanju.

V (britanskih) medijih se je tako mladenič prvič zares pojavil lani, ko je skupaj s prijatelji uspešno sklenil zahteven britanski veslaški izziv (GB Row Challenge – gre za veslanje okoli Velike Britanije), s čimer je štiričlanska ekipa postavila tudi svetovni rekord: skupina je namreč najmlajša, ki ji je ta dosežek uspel. Občasno se je njegova fotografija že prej znašla na rumenih straneh otoških časnikov, predvsem ob poročilih s kakšnih "kraljevskih" dogodkov, ki se jih Arthur s starejšim bratom Samuelom in starši kljub oddaljenosti od "središča" družine mora udeleževati.

Zadnje čase pa mladenič priteguje vedno več pozornosti oz. všečkov predvsem na svojem Instagramu, kjer redno objavlja fotografije svojih športnih podvigov, utrinke s kraljevskih dogodkov (dokler so še bili oz. jih ni preklicala pandemija) in javnost obvešča o svojih dobrodelnih projektih. Z dolgoletnim dekletom, Lizzie Friend, se udeležujeta še številnih dogodkov britanske visoke družbe, kar je že samo po sebi skoraj dovolj za naval sledilk in sledilcev.

A v bistvu je Arthur Chatto zagrizen okoljevarstvenik. Poletni projekt 38-dnevnega veslanja okoli Otoka je tako na primer združil z dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za britanske zdravstvene delavce in tamkajšnji Rdeči križ, del denarja pa je skupaj s še tremi člani ekipe namenil tudi okoljevarstveni organizaciji Just One Ocean, ki se poveča ohranjanju svetovnih oceanov, saj jih – kot večino mladih po svetu – skrbi za prihodnost planeta.

Poleg vsega že navedenega 21-letnik študira geografijo na univerzi v Edinburgu, jeseni pa se je zaposlil tudi v tamkajšnjem nedavno odprtem fitnesstudiu, kjer dvakrat tedensko vodi tečaje za moč in vzdržljvost.