50-letna igralka se bo v novem Bondovem filmu vživela v lik Lucie Sciarre. Foto: EPA
50-letna igralka se bo v novem Bondovem filmu vživela v lik Lucie Sciarre. Foto: EPA
false
Belluccijeva v družbi soigralca Daniela Craiga. Foto: EPA

V filmu Spectre bo upodobila novo ljubezen šarmantnega tajnega agenta in s tem bo postavila tudi novo prelomnico v franšizi, saj bo njen lik najstarejši izmed vseh, v katere se je zaljubil Bond. "To je moški svet. Moški imajo moč nad vsem: novinarstvom, igralstvom, režijo, bankami, financami in šolami. Pišejo zakone. Mislijo, da so ženske stare, ko ne rojevajo več. To ni res! Še vedno so izjemne. Zato mislim, da me je Sam Mendes izbral za vlogo in s tem sprožil veliko revolucijo," je dejala Belluccijeva v intervjuju za britanski Guardian.

Pri tem je priznala, da ne pozna zakonov Hollywooda tako dobro, ker ni nikoli živela v Los Angelesu ali New Yorku. "Toda kar vidim v Parizu, so igralke, kot so Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Charlotte Rampling, ki še vedno igrajo zapeljive vloge, čeprav niso več stare 20 let," je bila kritična igralka.

Sebe ne vidi kot Bondovo dekle. "Preveč sem zrela, da bi bila Bondovo dekle. Lahko rečemo, da sem Bondova dama. Bondova ženska. Ponosna sem, ker sem lahko Bondova dama, ker je Bond najbolj neverjeten moški," je pojasnila Belluccijeva in tudi dodala, da obstaja razlog za njegovo neverjetnost. "Ne obstaja," je razlog, ki ga dela v njenih očeh zanimivega.

Igralka še ne razmišlja o upokojitvi
Za 50-letno Italijanko je premiera filma Ville-Marie, ki so ga predstavili na filmskem festivalu v Torontu. Tudi tokrat se je vživela v zahtevno vlogo igralke lepotice, ki ima nizko samopodobo. "Upam, da si nisva podobni. Če me vprašate, zakaj sem igralka, vam odgovorim, da ne vem, zakaj. Toda obstaja lepa poved, ki jo je nekoč izrekel Humphrey Bogart ... Ne, Humphrey Bogart! Richard Burton je včasih govoril: 'Igralka je več kot ženska in igralec je manj kot moški," je ponovila besede legendarnega igralca Belluccijeva.

Ob tem je priznala, da se poigrava z mislijo, da morda čez deset let ne bo več igralka. Zaveda se, da je njeno telo predmet dela. "Menim, da imajo igralci eno izmed najbolj nasilnih služb. Če si pianist, imaš pianino. Če si kitarist, imaš kitaro. Če si plesalec ali igralec, pa je tvoj inštrument telo," je razložila Italijanka.