Kate je pred pritiski medijev pobegnila na Ibizo. Foto: Reuters
Kate je pred pritiski medijev pobegnila na Ibizo. Foto: Reuters
Rolf Erikson
H & M je zaradi domnevnega uživanja mamil razdrl pogodbo s Kate Moss. Foto: EPA
Pete Doherty
Kate se v medijih večkrat pojavlja zaradi razmerja s Petom Dohertyjem. Foto: EPA

Scotland Yard je sporočil, da bo raziskal trditve časnikov, da je supermanekenka jemala mamila.

Vendar pri policiji pravijo, da bo za dejansko sodno preganjanje potrebno kaj več kot objavljena fotografija v časniku. Daily Mirror je namreč objavil fotografije, na katerih naj bi v Londonu rojena manekenka uživala kokain.

Modne znamke odpovedujejo sodelovanje
Zaradi škandala, ki je izbruhnil v javnosti je švedska modna hiša H & M razdrla pogodbo z 31-letno britansko manekenko.

H & M pa ni edino modno podjetje, ki je zavrnilo sodelovanje s Kate. Tudi britanski Burberry je sporočil, da je opustil načrte o sodelovanju z Mossovo zaradi njenega neprimernega obnašanja. Predstavnik podjetja je povedal, da so se obojestransko odločili za odpoved sodelovanja, dodal pa še, da Kate vso stvar zelo obžaluje.

Prav tako pa pogodbe z manekenko, ki se izteče prihodnji mesec, ne bo obnovil Chanel. Kate je bila prvi obraz Chanelovega parfuma Coco Mademoiselle od leta 2002.

Z reklamnimi pogodbami po pisanju britanskih časnikov Kate letno zasluži približno 4 milijone funtov.

Kate letos že dobila tožbo
Manekenka, ki je tudi mama 2-letne hčere, je julija letos že dobila tožbo proti Sunday Mirrorju, ki je objavil novico, da se je zvezdnica leta 2001 v Barceloni onesvestila zaradi zaužitja kokaina. Kate namreč vztrajno zanika jemanje drog.

Zvezdnico so modni strokovnjaki odkrili pri 14 letih, od takrat pa se je njen obraz pojavil na neštetih naslovnicah modnih revij.

Stalnica rumenega tiska
Pred afero z mamili se je v medijih pojavljala predvsem zaradi razburkanega razmerja z britanskim rokerjem Petom Dohertyjem, ki pa je v javnosti priznal odvisnost od kokaina in heroina.