Razšla naj bi se povsem prijateljsko. 'Nobenih scen ni bilo, šlo je brez solza in metanja kozarcev,' je dejal njun prijatelj. Foto: EPA
Razšla naj bi se povsem prijateljsko. 'Nobenih scen ni bilo, šlo je brez solza in metanja kozarcev,' je dejal njun prijatelj. Foto: EPA
Andy Murray
Murray se na zaključnem turnirju sezone pred domačimi navijači ni izkazal, saj je obstal že v skupini. Foto: EPA

Škotski teniški zvezdnik in plavolasa Kim, sicer hči uspešnega trenerja Nigela Searsa, sta bila v zvezi, ki se je zdela zelo srečna, skoraj štiri leta. Kim, ki je uspešna študentka, ga je pogosto spremljala na turnirjih in v častni loži zanj zavzeto navijala. Z Andyjem sta se sicer srečala leta 2005 na odprtem prvenstvu ZDA.

Kakšna Kim, računalnik!
Zdaj pa ji je dokončno "počil film". Njen ljubljeni jo je že dalj časa spravljal ob živce, saj je ves svoj prosti čas namenil le za eno stvar: igranje računalniških iger. "Kim preprosto ni mogla več gledati Andyja. Ko ni bil na igrišču, je dobesedno ves čas porabil, 'prilepljen' na naslonjač. Igral je tenis po računalniku ali pa se streljal v igri Call of Duty: Modern Warfare 2. Sploh se ni zmenil zanjo, ona pa je želela razvijati in poglabljati njun odnos," je dejal njun skupni znanec.

Zaprta v "zlati kletki"
Da Kim s razhodom misli resno, je pokazala tudi s tem, da se je že odselila iz njegove šest milijonov evrov vredne vile v kraju Oxted v Surreyju. Večino časa je Kim sicer "zabila" s tem, da je likala ali svojega dragega prevažala na različne konce - v svojem avtomobilu, saj se ni želela niti usesti v njegovo novo "igračko", 130.000 evrov vrednega ferrari 430.

"Že dalj časa je čutila, da je 'druga violina'. Za prekinitev zveze je imela kup razlogov, a kapljo čez rob predstavlja njegova obsedenost z igricami."

Da je Škot v sebi še velik otrok, ki ne zmore brez Playstationa, je v preteklosti ugotovil tudi njegov takratni trener Brad Gilbert, ki je večkrat potarnal, da je Andy sposoben več ur zapored preživeti pred računalnikom in da se v igro povsem vživi. A Škota je, kot se spodobi, že vzel v bran njegov menedžer, ki je samozavestno zatrdil: "To so pretiravanja. Andy ne igra nič več računalniških iger kot vsak povprečni 22-letnik."

Od ene plavolaske k drugi?
V britanskih tabloidih pa je kaj kmalu po razhodu Kim in Andyja zgodba že dobila nov zagon, saj so se pojavile govorice, da se resnični razlog skriva v - tretji osebi, ki naj bi bila nihče drug kot aktualna mis Škotske, 22-letna plavolaska Katharine Brown, nekdanja Andyjeva sošolka iz Dunblana.