Kako se bo razpletel boj dveh tehnoloških milijarderjev? (Fotografija je sestavljena iz dveh arhivskih.) Foto: AP
Kako se bo razpletel boj dveh tehnoloških milijarderjev? (Fotografija je sestavljena iz dveh arhivskih.) Foto: AP

Prvi mož družb Space X in Tesla ter lastnik Twitterja je v sredo na omenjenem družbenem omrežju zapisal, da je "pripravljen na boj" z Markom Zuckerbergom, ustanoviteljem Facebooka in Instagrama oz. njunega krovnega podjetja Meta. Nedolgo zatem se je (na Instagramu, seveda) Zuckerberg odzval na vrženo rokavico s kratkim pozivom: "Pošlji mi lokacijo." Tudi Elon Musk je bil v odzivu kratek in jedrnat: "Vegas Octagon."

Gre za prizorišče v Las Vegasu, kjer potekajo boji tekmovanja UFC (Ultimate Fighting Championship), v okviru katerega mojstri mešanih borilnih veščin uprizarjajo boje z namenom promocije. Bolj ali manj zaigrani boji navadno potekajo v kletki ali na tatamiju.

Glede na izkušnje z borilnimi veščinami je sicer v prednosti 39-letni Zuckerberg, ki že nekaj let trenira mešane borilne veščine, nedavno pa je zmagal tudi na turnirjih ju-jitsuja, poroča BBC. 52-letni Musk, po drugi strani, pa se je na Twitterju "pohvalil" ravno z nasprotnim: "Skoraj nikoli ne telovadim, razen ko dvigujem svoje otroke in jih mečem v zrak."

Ob tem je dodal: "Imam svoj značilni gib, ki ga imenujem "Mrož", ko ležim na svojem nasprotniku in ne počnem nič drugega."

Kdaj točno naj bi se dvoboj zgodil, ni jasno, iz Mete so na vprašanja sedme sile zgolj odgovorili, da "zgodba govori sama zase", v družbi Twitter pa se še niso odzvali, piše BBC.