Brown se je znašel že pred drugo tožbo zaradi posilstva. Tudi tokrat dejanje zanika. Prvič je sodni spor sicer zgladil s sodno poravnavo. Foto: Reuters
Brown se je znašel že pred drugo tožbo zaradi posilstva. Tudi tokrat dejanje zanika. Prvič je sodni spor sicer zgladil s sodno poravnavo. Foto: Reuters

Ženska, ki ne želi biti imenovana in se v tožbi predstavlja kot Jane Doe (angleški izraz za neznano žensko), je pojasnila, da se je z Brownom prvič srečala poslovno, saj dela kot glasbenica in koreografinja, nato pa jo je povabil na floridski otok Star Island, kjer ima domovanje raperski mogul Sean Combs (trenutno se predstavlja pod umetniškim imenom Puff Daddy), ki je Brownov prijatelj.

Z Brownom se je vkrcala na tam privezano jahto in sprejela pijačo, ki ji jo je ponudil raper, nato pa naj bi se začela pogovarjati o njeni karieri. A po drugi pijači se je začela počutiti slabo, ni mogla stati, vrtelo se ji je. Brown jo je nato odvlekel v spalnico, ji odstranili kopalke in jo posilil, je ženska dogodek opisala v zasebni tožbi.

Zaradi psihičnih in fizičnih posledic dogodka od glasbenika zahteva 20 milijonov dolarjev odškodnine. Kot je še navedla, jo je Brown dan po dogodku poklical in ji naročil, naj morebitno nosečnost prepreči s kontraceptivom. Glasbenika je pozneje srečala še dvakrat, kje še pojasnila, obakrat jo je na vsak način hotel spraviti v spalnico, kar je zavrnila, raperja pa je to očitno razjezilo, je zatrdila. Od dogodka naprej občuti hude posledice travme, je še razložila tožnica, ki se odražajo v "dramatičnih nihanjih razpoloženja, izgubi teka, napadih panike in samopoškodovalnem vedenju".

32-letni raper je v odzivu na tožbo na Instagramu zapisal: "Vsakič, ko izdam novo glasbo ali začenjam nov projekt, "ONI" poskusijo povzročiti sra***." Objavi je dodal še čustvenčka, ki simbolizira laganje.

To sicer ni prva tovrstna obtožba za Browna: kot je znano, ga je ženska obtožila, da jo je posilil leta 2019 v hotelski sobi v Parizu. Glasbenik je obtožbe zanikal in žensko tožil nazaj zaradi klevetanja. Na koncu sta obe strani sodni spor zgladili s poravnavo, katere podrobnosti niso znano.

Že pred več kot desetletjem pa se je zaradi fizičnega napada na svoje takratno dekle Rihanno znašel pred sodnikom in pozneje priznal, da je nad njo dvignil roko.