Princ bo predvidoma krščen 22. avgusta. Foto: EPA
Princ bo predvidoma krščen 22. avgusta. Foto: EPA

31-letna Britanca bosta spoštovala kraljevo tradicijo in princa Georgea Alexandra Louisa, ki se je rodil 22. julija, krstila v zasebnem krogu družine in prijateljev.

V nasprotju s poroko vojvode in vojvodinje Cambriških, na kateri se je zbrala množica povabljencev, bo na krstu prisotnih le okoli 60 članov družine in najbližjih prijateljev. Obred bo vodil canterburyjski nadškof, ki bo po končanem polurnem bogoslužju Williama in Catherine ter botra malega Georgea Alexandra Louisa povabil k 172 let staremu krstilniku, kjer bodo princa krstili.

Dojenček bo na obredu nosil posebno obleko, ki jo kraljevi otroci nosijo že od leta 1841. Prvič so jo uporabili ob krstu sina kraljice Victorie, pozneje znanega kot kralja Edwarda. Zaradi obrabe je kraljica Elizabeta II. leta 2008 naročila izdelavo replike obleke, ki jo od takrat na krstu nosijo vsi kraljevi otroci. Ker pa je George tretji v vrsti za britanski prestol, bo na krstu nosil kar originalno obleko, čevlje pa bo imel nove.

Po končanem krstu bo sledil uraden sprejem, na katerem bosta Kate in William gostom postregla več kot dve leti staro torto. Gre za zgornjo plast poročne torte, ki sta jo dala 29. aprila 2011 zamrzniti in jo tako hranila do krsta prvorojenca, poroča Us Weekly.