Tega prizora smo bili deležni tudi slovenski ljubitelji Skrivnostnega otoka. Foto:
Tega prizora smo bili deležni tudi slovenski ljubitelji Skrivnostnega otoka. Foto:

V kultni ameriški seriji, ki se je iztekla leta 2003, sta bila tako nepozabna zdaj sovražnika, zdaj strastna ljubimca Sarah Michelle Gellar v vlogi izganjalke vampirjev Buffy in James Marsters v vlogi - vampirja Spika.



Tik pod vrhom sta pristala Evangeline Lilly in Josh Holloway, ki sta v tretji sezoni Skrivnostnega otoka svoje spogledovanje kot Kate in Sawyer končno nadgradila z nepozabnim prizorom vročega seksa v kletki sredi havajske džungle.

Tretje mesto sta si prislužila še dva junaka ene najbolj priljubljenih serij ta hip - Ellen Pompeo in Patrick Dempsey - pripravnica Meredith Grey in kirurg Derek Shepard (alias doktor McDreamy) v zdravniški seriji Talenti v belem, ki sta se strasti predala kar v ordinaciji.

Na četrtem mestu je klasika, ob kateri so drhtele naše mame - Pesem ptic trnovk, kjer sta se na plaži sparila Richard Chamberlain in Rachel Ward. Peterico končuje uspešnica iz konca 80. let - še pomnite serije Delo na črno in njenih sovražno nastrojenih junakov Cybill Shepherd in Brucea Willisa, ki sta v enem delu pokazala, da se poleg zbadljivk spoznata tudi na čutnost.

K. S.


Ko je Buffy zapustil Angel, je mesto v njenem srcu (no, bolj postelji, srce je prišlo šele čisto na koncu serije) pripadlo vampirju Spiku. Lepa dekleta ljubijo barabe, ali kako že govorijo ... Spike je bil nedvomno poosebljen 'bad boy' in nič ni bilo bolj vročega kot prepovedani seks z vampirjem, ki si ga je Buffy prvič privoščila v epizodi, predvajani leta 2001. Prizor je postal takojšnja klasika - po dejanju so ostali le še zlomljeni kosi pohištva, podrt strop in praske na obeh protagonistih. Ko je Sarah prvič prebrala scenarij, je priznala, da se je kar malce zgrozila.
Kate in Sawyer iz Skrivnostnega otoka sta se mesenim strastem predala v tretji sezoni (2006), in sicer kar v kletki, kamor su jo zaprli 'Drugi'. Gledalci so na njuno sparčkanje čakali dolgo - konec koncev smo se vsi spraševali, kaj drugega pa bi počeli, če strmoglavi letalo na havajski otok in preživijo le najbolj seksi predstavniki človeške rase?
Da so zdravniške halje vroče, so ustvarjalci TV-serij dokazali že večkrat. Nazadnje jim je to uspelo s priljubljeno serijo Talenti v belem, kjer sta se spogledovala (in še precej več) Derek Shepard 'McDreamy' (Patrick Dempsey) in Meredith Grey (Ellen Pompeo).
Bučanje valov Tihega oceana, lepo dekle in ... duhovnik. Recept za vroč TV-prizor, očitno. Na plaži sta se v Pesmi ptic trnovk v prepovedani ljubezni leta 1983 združila oče Ralph (Richard Chamberlain) in Meggie (Rachel Ward).
Peto mesto: Kdo bi pozabil serijo Delo na črno (1987) in detektivski par, ki sta si nenehno v laseh: Maddie (Cybill Shepherd) in David (Bruce Willis). Kot dokazuje slika, sta imela tudi nežnejše trenutke. Foto: EPA
Na šestem mestu je pristal prvi prizor iz nove ameriške serije Saving Grace (2007), kjer se ljubita Holly Hunter in Kenny Johnson.
Rdečelasi David Caruso (skrajno levo) in 'seksi' mi ne gresta v isti stavek, ampak njegov intimni prizor s soigralko Amy Brenneman (3. z leve) v prvem delu Newyorške policije (1993) je osvojil sedmo mesto seznama.
Seksi Number Six (Tricia Helfer) in Dr. Baltar (James Callis) iz serije Battlestar Galactica' (2004) si je prislužil osmo mesto.
Melrose Place nas je s svojim spletkami, številnimi zapleti in še bolj številnim parčkanjem prikoval pred TV-ekrane v 90. letih. Na seznam je uspelo priti le enemu paru: Amandi (Heather Locklear, skrajno levo zgoraj) in Jaku (Grant Show, levo zgoraj) s seksom na njeni pisarniški mizi (1994).
Kaj bi seksi seznam brez lezbičnega seksa, očitno menijo ameriški uredniki TV-sporedov, ki so na rep deseterice uvrstili prizor, ko Cherie (Rosanna Arquette) in Shane (Katherine Moennig) dvigneta temperaturo ob bazenu v seriji Ženske zadeve (The L Word, 2007).