Campbellova je v znak žalovanja za svojim krščencem na svojih družbenih omrežjih objavila nekaj fotografij, ki pa jih je pospremila z daljšim, čustvenim zapisom. "Potrebovala sem nekaj dni, da sem dojela dejstvo, da je moj prelepi krščenec Harry Brant odšel na drugo stran," je zapisala in dodala, da je pokojni s seboj vzel košček njenega srca. "Že od otroštva si imel naravno, čarobno veselje, ki si ga prinesel vsem okoli sebe," je v svojem posvetilu priznala britanski supermodel.

Spomnila se je na dni, ko ga je vzela s seboj na manekenske sestanke. "Ko še nisi dopolnil niti 10 let, so me spraševali, ali lahko najamejo tebe," je zapisala in pripisala, da je bil od nekdaj zelo pameten in ustvarjalen. "Nikoli se nisva obsojala," je priznala in poudarila, da je njun odnos temeljil na iskrenosti. "Vedno te bom imela neskončno rada," je še zapisala 50-letnica in dodala, da ve, da bosta zanj poskrbela pokojni modni oblikovalec Azzedine Alaïa in urednica italijanskega Vogua Franca Sozzani, družini pa je izrekla sožalje.

Za svoja leta je dosegel veliko

Brant je Campbellovo, ki z njegovo materjo Stephanie Seymour, poleg drugih znanih manekenk iz 80. in 90. let prejšnjega stoletja, velja za originalni supermodel, v številnih objavah imenoval z vzdevkom Omi. Nekajkrat se je pojavil v italijanski preobleki revije Vogue in sodeloval v modnih kampanjah za modno hišo Balmain. S svojim bratom, s katerim sta si bila izjemno blizu, pa je za linijo ličil MAC izdal tudi spolno nevtralna ličila, poroča USA TODAY.

"Harry si je želel premagati svojo odvisnost in je bil le nekaj dni pred tem, da bi se vrnil na odvajanje," sta povedala starša ob novici, da je njun sin izgubil bitko z odvisnostjo. Dejala sta tudi, da bosta večno žalostna, da je ta bolezen povzročila prezgodnjo smrt njunega sina, hkrati pa sta prosila za zasebnost.