"Ko nadaljujem pot k ponovnemu začetku svoje umetniške kariere, sem spoznala, kako zelo sem pogrešala, da lahko vidim svoje oboževalce." Foto: EPA

Celine Dion je že pred časom delila, da so ji diagnosticirali redko nevrološko bolezen, imenovano sindrom otrdelega telesa, zaradi česar jo pestijo mišični krči, občasno pa ima tudi težave s hojo in petjem. Zaradi bolezni je pevka za lani in letos odpovedala vse evropske koncerte v sklopu Courage World Tour.

O njenem življenju in boju z redko nevrološko boleznijo so posneli dokumentarni film z naslovom I Am: Celine Dion. "Zadnjih nekaj let je bilo zame velik izziv, pot od odkrivanja moje bolezni do učenja, kako živeti z njo in jo obvladovati, a ne dovoliti, da me definira," je na spletni strani ob napovedi dokumentarca zapisala 55-letna Kanadčanka.

"Ko nadaljujem pot k ponovnemu začetku svoje umetniške kariere, sem spoznala, kako zelo sem pogrešala, da lahko vidim svoje oboževalce," je še zapisala ena izmed najbolj uspešnih glasbenic svoje generacije in dodala, da se je med odsotnostjo odločila, da želi dokumentirati to obdobje življenja ter s tem poskusiti povečati ozaveščenost o tej malo znani bolezni in pomagati drugim, ki imajo isto diagnozo.

Svetovne pravice za film režiserke Irene Taylor je pridobil Amazon MGM Studios. Film bo na voljo pri ponudniku pretočnega predvajanja Prime Video. Kdaj naj bi bil film na ogled, še ni znano.