29-letna igralka, ki krasi najnovejšo naslovnico revije Entertainment Weekly, se je v intervjuju razgovorila o svojih pripravah na vlogo in o težavah pri snemanju psihološke srhljivke, za katero je trenirala več kot leto dni ter pri tem shujšala do kosti.
"Bile so noči, ko sem dejansko mislila, da bom umrla," je povedala za revijo. "Prvič sem razumela, kako te lahko vloga tako prevzame, da te na neki način sesuje."
Ključ: Lezbični prizor
Ta vloga pa se skoraj ne bi zgodila - sprva namreč Portmanova ni bila povsem prepričana, ali bodo film sploh posneli. "Vsi so bili tako zaskrbljeni, kdo bi sploh želel gledati ta film," razlaga igralka. Nato pa so le našli pravi ključ.
"Spomnim se, da so se spraševali: 'Kako pritegneš moške, da si ogledajo baletni film? Kako pritegneš dekleta, da si ogledajo triler?' In odgovor je bil - lezbični prizor. Vsi si želijo to videti." Portmanova ima v filmu namreč precej vroč prizor s soigralko Milo Kunis.
Ameriška zvezdnica, ki ji številni za vlogo že napovedujejo oskarja, pa je nazadnje na snemanju Črnega laboda našla ljubezen. V ponedeljek je namreč oznanila, da je noseča in zaročena s koreografom filma, Benjaminom Millepiedom.