Maradona je petič postal očka. Foto: EPA
Maradona je petič postal očka. Foto: EPA

Veronica Ojeda, zdaj že nekdanje dekle slavnega nogometaša, je rodila v sredo s pomočjo carskega reza v eni izmed porodnišnic v Buenos Airesu. Tako 33-letna mamica kot dojenček se počutita dobro, je izjavil Alfredo Cahe, osebni zdravnik Diega Maradone.

Diego starejši, ki je bil v času poroda v Dubaju, je že pred časom priznal, da Veronica pričakuje njegovega otroka.

Nekdanji nogometni zvezdnik je Veronico zapustil, ko je bila ta noseča štiri mesece in pol. Po pisanju argentinskih medijev so Diega k razhodu prisilili njegovi hčerki Dalma in Gianinna in njuna mati Claudia Villafane. Trojica naj ne bi bila zadovoljna s tem, da bo morala bogastvo Maradone deliti še z eno osebo, Diegova nekdanja žena pa naj bi Ojedovi celo grozila, zato je ta zaprosila za prepoved približevanja.

Dva sina, oba nosita ime Diego
To je peti otrok za Maradono. Poleg prej omenjenih hčerk ima argentinski športnik iz zunajzakonskih zvez še dva otroka - sina Diega in hčerko Jano, ki pa ju nikoli ni priznal kot svoja, čeprav je DNK-analiza pokazala, da sta njegova. Nogometašev odvetnik je zatrdil, da bo Diego priznal Diega Fernanda kot svojega sina.

Maradona, ki je leta 1986 Argentino popeljal do naslova svetovnih prvakov in leta 1990 v finale SP-ja, je tudi dedek, saj ima hčerka Giannina z nogometašem Manchester Cityja Sergiom Aguerom, štiriletnega sina Benjamina.