Taylor je znana po javnem prerekanju z posamezniki, ki jih ne odobrava. Foto: Reuters
Taylor je znana po javnem prerekanju z posamezniki, ki jih ne odobrava. Foto: Reuters

Kot je v objavi zapisala Taylor, izdaje posnetkov ne podpira, zato poziva vse svoje oboževalce, da albuma ne kupijo oziroma da ga ne poslušajo na spletnih pretočnih platformah. Na albumu bodo sicer do zdaj še neobjavljeni posnetki takrat 18-letne zvezdnice med nastopom na radijski oddaji Clear channel stripped.

Taylor je izdajo albuma označila za primer brezsramnega pohlepa v času koronakrize. Po njenem mnenju so lastnikom njene nekdanje založbe, tudi zaradi 300-milijonskega računa za njeno glasbo, očitno pošla finančna sredstva, zato se morajo zatekati k takšnim dejanjem.

Založba Big Machine, ki naj bi album izdala, sicer za zdaj še ni uradno objavila njegovega izida in ne odgovarja na novinarska vprašanja, a album se je že pojavil na vodilni ameriški glasbeni pretočni platformi Spotify. Datum izida albuma je tam sicer naveden za leto 2017, a takrat gotovo ni izšel, Taylor pa je to označila za še en dokaz prikrivanja resnice.

Boj za pravice do njene glasbe Taylor Swift sicer bije že od lanskega leta. Založbo Big Machine, kjer je pevka izdala prvih šest albumov, je namreč kupil ameriški glasbeni mogotec Scooter Braun. Z nakupom založbe je pridobil tudi pravico do posnetkov skladb, ki jih je Swift posnela pri založbi. To je pevko izjemno razjezilo, saj je Brauna v preteklosti obtožila stalnega nadlegovanja in manipulacij.

Prepir se je še dodatno razvnel novembra lani, ko naj bi Braun, skupaj s predsednikom založbe Big Machine Scottom Borchetto, Talyor prepovedal izvajanje njenih starejših uspešnic na podelitvi ameriških glasbenih nagrad in njihovo uporabo v dokumentarnem filmu o pevkini karieri.

Braun in vodilni v založbi so takrat vse te obtožbe zanikali in v daljšem sporočilu na spletni strani zapisali, da "zgodba, ki jo je ustvarila Taylor Swift, preprosto ni resnična". Izdaje albuma nihče od odgovornih še ni želel komentirati, pevkini oboževalci pa so na družbenih omrežjih že množično napovedali bojkot njegovega izida.