Bartonova se je po letih odsotnosti znova vrnila v Hollyood. Svojo vrnitev je napovedala z nastopanjem v šovu Ples z zvezdami. Foto: Reuters
Bartonova se je po letih odsotnosti znova vrnila v Hollyood. Svojo vrnitev je napovedala z nastopanjem v šovu Ples z zvezdami. Foto: Reuters
Bartonova v družbi nekdanje soigralke Rachel Bilson. Foto: Reuters
mischa barton
Zloglasna fotografija, ki je nastala, potem ko je Bartonova pristala v zaporu zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Foto: Reuters

"Prišla sem do točke, ko sem potrebovala več zraka," je dejala Bartonova za revijo People. "Morala sem znova ugotoviti, kaj ljubim pri igralstvu, ker se mi je zdelo, da so me na določeni točki oropali zabave, ko sem bila preveč pod drobnogledom javnosti," je še dodala igralka.

Z življenjem pod sojem žarometov se je borila več let. Ko so jo leta 2007 aretirali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, je sprejela težko odločitev in se preselila v London. "Na neki točki se je nabralo preveč stvari, zato sem se preselila v Evropo, kjer sem našla čas, da sem raziskala, kdo sem in kaj želim doseči," je dejala igralka.

Čas, ki si ga je vzela, je bil nujen. "Tako sem se lahko povezala s svojimi koreninami," je pojasnila. Svoj čas v Londonu je preživljala s sošolci na kraljevi akademiji za dramsko umetnost. "Potrebovala sem čas, da sem bila običajna oseba. To ravnovesje je pomembno. Samo srečna sem, da sem lahko imela takšno obdobje v življenju," je še dodala.

Igralka se je pozneje vrnila v Hollywood. Leta 2009 so jo po živčnem zlomu odpeljali na psihiatrični oddelek losangeleške bolnišnice Cedars-Sinai, a so jo kmalu izpustili. "Bila je na poti samouničenja - samo vprašanje časa je bilo, kdaj bo pripravljena kaj storiti, da bi to ustavila," je takrat razkrila za revijo Heat stilistka Stacey Kives.

Toda zdaj pravi, da je minilo dovolj let od tedaj in da se lahko spet vrne v Hollywood. "Stara sem bila 17 let, ko sem opravila avdicijo za O. C. Prišla sem ravno iz srednje šole," je spregovorila o svojih (prehitrih) začetkih. Prav tako je dejala, da je bil to velik del v njenem življenju in da je hvaležna zanj.

Igralka je bila vse do ponedeljka del zvezdniške zasedbe v resničnostnem šovu Ples z zvezdami (Dancing With Stars).