40-letnega Alexandra, sicer tudi Britneyjinega prijatelja iz otroških dni, je širša javnost spoznala leta 2004, ko je glasbenica oznanila, da sta se poročila. Zakon ni trajal dolgo, pičlih 55 ur, saj je pevka že dva dni pozneje vložila zahtevek za razveljavitev zakona.

Z redkimi izjemami nato javnost o njem ni več prav dosti slišala – do prejšnjega tedna, ko je na Instagramu oznanil, da bo "vdrl" na poročno slovesnost svoje mladostniške ljubezni. Del dogajanja je prenašal v živo z mobilnim telefonom, tako da so njegovi sledilci lahko videli, kako se je sprehajal po Britneyjinem domovanju, kjer so cvetličarji ravno urejali še zadnje podrobnosti pred obredom, dokler ga niso ustavili varnostniki. V videu je med drugim zatrdil, da je na dogodek povabljen in da je Britney Spears njegova "prva in edina žena".

Na koncu je posredovala policija, ki je 40-letnika pridržala, zdaj pa je tiskovni predstavnik šerifovega urada okrožja Ventura pojasnil, da so ga obtožili nadlegovanja, zasledovanja pa tudi fizičnega napada in vandalizma. "Nekako mu je uspelo priti na posest, kjer ga je ustavil varnostnik," je pojasnil okoliščine dogodka in dodal, da se Alexander ni želel umakniti sam, "zato je sledil fizični obračun z varnostnikom, zaradi česar je obtožen fizičnega napada".

"Med napadom je bil razbit en predmet, zato obtožbe vandalizma. In ker je bil na zasebni posesti, je tu seveda še obtožba motenja posesti," je razloge za ovadbe pojasnjeval predstavnik šerifovega urada.

Poleg tega je Alexandru sodišče v ponedeljek izdalo prepoved približevanja – naslednja tri leta se tako glasbenici ne sme približati na manj kot 100 jardov oz. 91 metrov.

Kot je znano, je Spears minuli konec tedna vendarle obljubila večno zvestobo svojemu 28-letnemu izbrancu Samu Asghariju (ki ga je, mimogrede, že predtem označevala za svojega moža), s katerim sta par zadnjih šest let. Asghari ji je trdno stal ob strani ves čas njenega boja za končanje 13 let trajajočega skrbništva, ki ga je sodišče odpravilo novembra lani. Nekaj mesecev pozneje je Spears sporočila, da pričakujeta otroka, a se je nosečnost končala s spontanim splavom.

Na poroki so bili, kot je razvidno iz objav na družbenih omrežjih, številni znani obrazi – od Madonne, Paris Hilton, Selene Gomez, Drew Barrymore do Ansla Elgorta in will.i.ama –, ni pa bilo njene ožje družine, torej očeta, ki je bil tudi njen glavni skrbnik, matere in sestre.