Takrat 11-letno Tami Erin so za vlogo Pike Nogavičke izbrali med več kot 8.000 deklicami. Foto: YouTube
Takrat 11-letno Tami Erin so za vlogo Pike Nogavičke izbrali med več kot 8.000 deklicami. Foto: YouTube
Pika Nogavička
Inger Nilsson kot Pika Nogavička. Foto: EPA

Nekdanja otroška zvezdnica je danes stara 38 let, glasen prepir s sostanovalcem pa ji je v četrtek prinesel prenočitev na policijski postaji.

Policijo je poklical sosed, ki je zaslišal glasen prepir, ki se je razlegal iz njenega stanovanja v Walnut Creeku v Kaliforniji, temu pa sta sledila moški jok in moledovanje za milost. Možje postave so prišli na kraj dogodka, Tami Erin so pridržali in jo izpustili šele naslednje jutro, zaradi napada pa bo morala tudi pred sodnika.

Ameriški mediji so pozneje izbrskali, da je oseba moškega spola že na začetku januarja zaradi domnevnega nadlegovanja poskušala doseči prepoved približevanja za Tami Erin, vendar zahtevku na zaslišanju pred sodnikom nato ni bilo ugodeno.

V ZDA Tami, pri nas Inger
Piko Nogavičko, eno najslavnejših deklic na svetu, je ustvarila švedska pisateljica Astrid Lindgren, pegasti deklič z dvema rdečima kitkama in opico pa je nato obnorel svet.

Pika Nogavička, Pippi Langstrump, Pika Dugačarapa, Pippi Longstocking ... je postala simbol otroka, ki z močjo svojega duha premaguje življenjske težave. Pika Nogavička živi sama v vili Čira-Čara, družbo ji delata le konj in opica Ficko. Mama ji je umrla, očka pluje po oceanih. S prijateljema Tomažem in Anico pa doživlja najbolj nenavadne dogodivščine svojega večnega otroštva.

Podoba Tami Erin je sicer sinonim za Piko Nogavičko predvsem na drugi strani luže, Slovenci pa smo rasli predvsem ob nadaljevanki iz 70. let, v kateri je obraz in glas Piki posodila prikupna igralka Inger Nilsson.