Par je izsiljevalca sprva mislil odpraviti s tisoč dolarji, ko pa je ta postal preveč pohlepen, sta se obrnila na policijo. Foto: EPA
Par je izsiljevalca sprva mislil odpraviti s tisoč dolarji, ko pa je ta postal preveč pohlepen, sta se obrnila na policijo. Foto: EPA

Nemec Edis Kayalar, ki si je v ZDA služil kruh kot maneken, se je lani oglasil Crawfordovi in njenemu možu Randyju Gerberju, da je od nekdanje varuške njunih otrok dobil fotografijo, ki prikazuje njuno takrat sedemletno hčerko Kaio Jordan, kako zvezana sedi na stolu. Slavnemu paru naj bi jo vrnil proti plačilu v višini 100.000 dolarjev. Njegov načrt pa se je na koncu izjalovil, saj sta se zakonca obrnila na policijo.

Paru naj bi domnevno dejal, da je brez denarja, zato hoče za fotografijo denarno nagrado, sebe pa je opisal kot "dobrega človeka", piše v policijskih zapisih. Gerber je privolil v srečanje v nekem baru in mu v zameno za fotografijo izročil 1.000 ameriških zalencev. Pohlepni Kayalar z vsoto seveda ni bil zadovoljen, zato se jim je znova oglasil, rekoč da ima še eno kopijo fotografije, za katero pa je zahteval kar pol milijona dolarjev. Cindy in Randy sta se zato na pomoč obrnila na policijo, ki je Nemca hitro aretirala in ga izgnala v njegovo domovino.

Tudi iz Nemčije jima ni dal miru
S tem pa zgodbe še ni bilo konec - Edis jima je na začetku meseca iz Nemčije telefoniral in spet zahteval denar, ki naj bi mu ga nakazala na poseben bančni račun. O tem pa so bili hitro obveščeni tudi nemški policisti, ki so ga aretirali. Zdaj je obtožen izsiljevanja, za kar mu grozi dveletna zaporna kazen.

Sporno fotografijo je Kayalar ukradel svojemu dekletu, ki je nekoč pazila oba otroka omenjenih zakoncev - poleg Kaie še 10-letnega Presleyja Walkerja. Sama je že zatrdila, da je fotografija nastala ob nedolžni igri, v kateri so se igrali policiste in tatove.