Foto: EPA
Foto: EPA

Predstavnica za javnost berlinskega tožilstva je povedala, da so se predhodna zaslišanja glede obtožb o spolnih napadih in distribuciji narkotikov že začela. Tožilstvo je primer odprlo samoiniciativno, k temu pa so pripomogle tudi številne obtožbe na spletu.

Obtožbe zoper Lindemanna in skupino Rammstein

Po navedbah žrtev je skupina na družbenih omrežjih spletla mrežo za pridobivanje žensk, ki bi se udeležile zabav po koncertih. Ena izmed njih je celo povedala, da je vstop na zabavo dovoljen samo ženskam, ki si želijo spolnega odnosa z Lindemannom. Ena izmed domnevnih žrtev je povedala, da povabila v sobo z Lindemannom "ni mogla zavrniti". Dodala je, da si je želela, da bi bilo srečanje čim prej končano, saj je bilo "hitro in nasilno".

Prva, ki je po Twitterju obtožila 60-letnega zvezdnika, je bila Shelby Lynn, ki je na koncert zasedbe Rammstein v Vilno pripotovala iz Severne Irske. Pevca, zasedbo in sodelavce je obtožila sistematičnega novačenja deklet za spolne odnose. Dejanje 24-letnice je sprožilo val obtožb na družabnih omrežjih, prav zaradi njih sta se nemška policija in tožilstvo odločila, da zadevo razčistita.

Sorodna novica Nekdanje oboževalke Tilla Lindemanna obtožujejo sistematične zlorabe

Njihov cilj naj bi bil z manipulacijo doseči spolni odnos

Potem ko je na Twitterju objavila fotografije in posnetke modric, katerih izvora zaradi omamnih snovi, ki naj bi jih zmešali v njeno pijačo, ni znala pojasniti, je zapisala: "Modrice in nekaj, kar je videti kot sledi prstov, po tem ko te nekdo močno prime. Ne vem, kako so te modrice nastale, saj nisem bila pri sebi, bila sem pod vplivom nečesa."

Pozneje je pojasnila, da ni bila spolno napadena, a da so jo želeli z zmanipulacijo spraviti v spolni odnos z Lindemannom. "Zagotovo je bil to njihov cilj, želeli so me pripraviti v spolni odnos," je povedala in dodala, da so jo povabili v majhno zasebno sobo, kjer bi lahko spoznala Lindemanna. Ko je vprašala, ali bo šlo za kar koli, povezano s spolnostjo, so ji zatrdili, da ne, vendar je ob vstopu pevca v sobo dobila slab občutek. Ko je frontmanu zasedbe povedala, da z njim noče imeti spolnih odnosov, naj bi ta jezno odvihral iz sobe.

Odziv odvetniške družbe Schertz Bergmann

"Različne ženske so podale resne obtožbe proti naši stranki. Te obtožbe so brez izjeme neresnične," je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočila berlinska odvetniška pisarna Schertz Bergmann. Ob tem so odvetniki tudi napovedali, da bodo proti tem ženskam pravno ukrepali.