Veljala sta za enega najbolj 'kul' parov v Hollywoodu. Foto: Reuters
Veljala sta za enega najbolj 'kul' parov v Hollywoodu. Foto: Reuters

45-letna Gwen in štiri leta starejši Gavin sta vlogo za ločitev vložila v ponedeljek, v skupni izjavi pa zapisala: "Skupaj sva sklenila, da ne bova več mož in žena, a ostala bova partnerja kot starša. Skupaj bova vzgajala najine tri sinove in jim nudila srečno in zdravo okolje, zato prosim, da spoštujeta našo zasebnost v teh težkih časih."

Zdaj že nekdanja zakonca sta se spoznala v 90. letih, ko sta se njuni glasbeni zasedbi skupaj odpravili na turnejo. Poročila sta se septembra leta 2002 in imata tri otroke, sinove s precej nenavadnimi imeni Zuma, Kingston in Apollo. Stari so devet, šest in eno leto.

Gwen je pevka skupine No Doubt, ki ji je uspela tudi samostojna kariera, Gavin pa je pevec zasedbe Bush. Do lani nista nikoli glasbeno sodelovala, nato pa sta skupaj sprejela vlogi sodnikov v resničnostni oddaji The Voice. "To je bilo res čudno. Do takrat sva sodelovala le pri ustvarjanju otrok," je takrat izjavila plavolasa Gwen.

Letošnje poletje sta že preživela ločeno, saj se je ona odpravila na gorski oddih v Montano, Gavin pa je dneve preživljal v Londonu.