Poroka princa Constantina leta 1999 z Marie. Foto: EPA
Poroka princa Constantina leta 1999 z Marie. Foto: EPA

"Knežja hiša z obžalovanjem sporoča, da je 5. decembra 2023 nepričakovano umrl lihtenštajnski princ Constantin," se je glasila uradna objava knežje hiše, ki v izjavi ni razkrila vzroka smrti.

Oče treh otrok je bil tretji sin vladajočega princa Hansa-Adama II. in sedmi v vrsti za prestol.

Poročen je bil s princeso Marie, imata pa tri otroke: 20-letnega princa Moritza, 18-letno princeso Georgino in 15-letnega princa Benedikta.

Princ Constantin je bil rojen marca 1972 v St. Gallenu, srednjo šolo je končal v Vaduzu, pravo pa je študiral v Salzburgu.

Constantin je bil 11 let generalni direktor in predsednik upravnega odbora Fundacije princa Lihtenštajnskega, ki je po nenadni smrti princa izjavila, da gre za gromozanski šok za vse tiste, ki so ga poznali. Dodali so, da skupina nadzira skoraj vse premoženje kraljeve družine, s tem pa tudi eno največjih zasebnih umetniških zbirk na svetu, skupino LGT, muzej, Vaduz Hofkellerei, ki je ena od vinskih kleti kraljeve družine, in razne nepremičnine.

Družina Liechtenstein, po kateri ima ime kneževina Lihtenštajn, je družina, ki kraljuje z ustavno, dedno pravico nad narodom Lihtenštajna.