Zaljubljena Ryan in Rachel sta bila letos na vsaki podelitvi filmskih nagrad priljubljen fotografski motiv. Foto: Reuters
Zaljubljena Ryan in Rachel sta bila letos na vsaki podelitvi filmskih nagrad priljubljen fotografski motiv. Foto: Reuters
Ryan Gosling in Rachel McAdams v Notebooku
Kemije med igralcema v Notebooku nihče ni mogel zanikati. Foto: Reuters
Ryan Gosling in Rachel McAdams
Goslingov najpogostejši kos oblačila: majica v podporo Darfurju. Foto: Reuters
Rachel McAdams
Rachel - nova ameriška ljubljenka? Foto: ELLE

Rachel in Ryan sta se spoznala leta 2004 na snemanju solzave ameriške poletne uspešnice The Notebook (Beležnica), za katero sta nato prejela zvrhan kup MTV-jevih filmskih nagrad, med njimi tudi za najbojši poljub.


Začelo se je s sovraštvom ...

A njuna romanca naj bi se po trditvah McAdamsove, ki smo jo nazadnje videli v filmih Lovci na družice in Nova v družini, začela šele kar nekaj časa po koncu snemanja. Še več, igralca sta si bila med snemanjem neprestano v laseh (temu se reče seksualna napetost), ko pa je Ryan Rachel med premiero filma prvič povabil ven, ga je ona ostro zavrnila.

A njuno družno sprejetje MTV-jeve nagrade za najboljši poljub je morda naredilo svoje, ko sta si igralca pred nabito polno dvorano v impersonaciji Notebooka dramatično skočila v objem in si izmenjala strastni poljub. Mimogrede - Gosling je do takrat še hodil s precej starejšo igralsko kolegico Sandro Bullock, ki jo je spoznal na snemanju filma Številke za umor.

Rachel Ryana ne more prehvaliti
26-letni Gosling, ki je bil nekoč z Britney Spears in Justinom Timberlakom del slovitega Micky Mouse Cluba, kjer je kot najstnik Britney in druga dekleta na zgražanje staršev učil o seksu, je medtem že davno presegel Notebook. Z neodvisnim filmom Half Nelson je požel navdušenje kritikov, ki so njegovo predstavo zadrogiranega učitelja hvalili kot najbojšo letošnjega leta. Opazila ga je tudi Akademija in ga nominirala za oskarja.

Na oskarje z mamo in sestro
A čeprav 30-letna McAdamsova Goslinga ni spremljala na veliki večer, saj je delala, in je Ryan na rdeči preprogi poziral s svojo mamo in sestro, v aprilski številki revije Elle predstave svojega fanta kar ni mogla prehvaliti, češ da je bil neverjeten in da občuduje njegove delavne navade. "Nikdar ne naredi enake stvari dvakrat. Je zelo pogumen in mislim, da ne vidi smisla početi nekaj, če mu ne pomeni izziva," pravi prikupna svetlolaska. "Nikdar ne odneha, nič mu ni prezahtevno."

Zvezdnik v getu in Afriki
Gosling pa ni tipični hollywoodski lepi deček: živi v nevarnem delu Los Angelesa, ker da so ljudje tam pristnejši kot v Hollywoodu, snema le male filme z nekonvencionalnimi in pogosto moralno spornimi liki (poleg s krekom zasvojenim učiteljem je igral še morilca invalidnega otroka, serijskega morilca in neonacista), njegov najnovejši projekt pa je film o otroških bojevnikih Ugande, za katere se je osebno zavzel.

Goslingove ambicioznosti se je nalezla tudi Rachel, ki pravi, da noče delati filme le zato, da bi delala filme. Po poročanju Elle naj bi tako zavrnila vloge v Misiji: Nemogoče 3, Casino Royalu in Hudičevki v Pradi. Njen najnovejši projekt: antivojni film s Timom Robinsonom. Kritiki jo hvalijo kot naslednjo Julio Roberts, Diane Keaton, ki je z Rachel igrala v Novi v družini, pa pravi, da ni bila tako impresionirana nad nekom, odkar je delala z Meryl Streep.

Kaja Sajovic