28-letni nogometaš ni igral od 13. decembra, ko si je ob porazu proti Lyonu (0:1) poškodoval gleženj. Foto: Reuters
28-letni nogometaš ni igral od 13. decembra, ko si je ob porazu proti Lyonu (0:1) poškodoval gleženj. Foto: Reuters

Nogometaš PSG-ja je po pisanju časnika O Globo gostitelj zabave v svoji vili v luksuznem obalnem predelu Ria de Janeira v Mangaratibi. Tam se je zabava začela v soboto, trajala pa bo do novega leta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Za medije je njegova zabava postala ena večjih tem, številni pa poročajo, da je Neymar odredil izgradnjo posebnih zvočnih zidov, da z glasbo ne bi preveč motil sosedov. Na zabavi bodo nastopili tudi številni zvezdniki brazilske glasbene industrije, še dodajajo pri AFP-ju. Hkrati naj bi nogometaš gostom zaukazal, da se jim ob prihodu odvzamejo telefoni, saj si ne želi, da bi posnetki in fotografije ugledali luč sveta na družbenih omrežjih.

Nogometaš zadeve najprej ni komentiral, nato je prek predstavnikov za stike z javnostmi zanikal govorice o zabavi.

Medtem je agencija za organizacijo večjih in posebnih dogodkov v Riu de Janeiru Agencia Fabrica sporočila, da je dobila prošnjo za organizacijo zabave v predelu, kjer stoji nogometaševa vila, ampak za približno 150 gostov, pri čemer je dobila zagotovila, da bodo vsi upoštevali ukrepe v boju proti novemu koronavirusu.

Brazilija je sicer država, v kateri je zaradi posledic novega koronavirusa umrlo drugo najvišje število ljudi, do zdaj pa so zabeležili skoraj 7,5 milijona okužb. Brazilec je na buren odziv tamkajšnje javnosti naletel tudi zaradi še vedno visoke dnevne rasti okužb.