Neymar se na obtožbe še ni odzval. Foto: Reuters
Neymar se na obtožbe še ni odzval. Foto: Reuters

Ženska, katere ime (vsaj za zdaj) ostaja neznano, je prijavo domnevnega kaznivega dejanja vložila na policijski postaji v Sao Paulu. Trdi, da jo je nogometaš zlorabil v pariškem hotelu, kjer je bil nastanjen.

Po poročanju brazilske policije je domnevno žrtev Neymar sprva zasledil na družbenem omrežju Instagram, kjer sta si začela dopisovati. Nato je predlagal, da se srečata v Parizu, kupil pa ji je celo letalsko vozovnico iz Brazilije do Francije.

Srečala sta se 15. maja, ženska pa trdi, da je bil ob njunem srečanju"močno pijan". Po pogovoru in nekaj objemih je Neymar "na neki točki postal agresiven in žrtev prisilil v spolni odnos", poroča BBC.

Ženska se je čez dva dni vrnila v Brazilijo, francoskim oblastem pa dogodka ni prijavila. Tega ni storila, ker "je bila čustveno pretresena, strah jo je bilo vložiti prijavo v tuji državi", je domnevna žrtev zapisala v prijavi.

Neymar dos Santos, nogometašev oče, je brazilski televiziji Band TV povedal, da gre za "očitno past". "Če situacije ne bomo hitro razjasnili, bodo napačne informacije hitro zaokrožile. Če bo potrebno, smo pripravljeni javno pokazati tudi njune pogovore na družbenih omrežjih," je še dejal.

To se je tudi zgodilo. Neymar je na družbenem omrežju Instagram objavil posnetek, v katerem pokaže vse fotografije in sporočila, ki mu jih je pošiljala ženska. "Vsi, ki poznajo mene, moj značaj in življenjski slog, vedo, da tega ne bi nikoli storil," je v videu dejal 27-letnik in dodal, da je šlo na njunem druženju v Parizu "za povsem normalno razmerje med moškim in žensko med štirimi stenami".