Nick Carter. Foto: EPA
Nick Carter. Foto: EPA

Shannon Ruth je s svojim odvetnikom ob strani na tiskovni konferenci v solzah opisala domnevni spolni napad.

“Zadnjih 21 let je bilo polnih bolečine, zmede, frustracij, občutkov sramu in razmišljanja o samopoškodovanju – vse to kot neposreden rezultat tega, da me je Nick Carter posilil," je začela Ruth.

“Čeprav sem avtistična in živim s cerebralno paralizo, trdno verjamem, da me ni nič bolj prizadelo ali imelo dolgotrajnejše posledice na moje življenje kot to, kar mi je storil Carter. Potem ko me je posilil, mi je navrgel, da sem "zaostala psica", in me zagrabil za roko, da mi je ostala modrica. Skušal me je preplašiti, da bi ostala tiho. Grozil mi je.”

Ruth je kot razlog, zakaj ni spregovorila prej, navedla, da se je bala, da bi "lahko šla v zapor", če bi komur koli povedala, kaj se je zgodilo.

In zakaj tožba zdaj, po vsem tem času? Kot pravi, želi "preprečiti" Carterju, da ne bi "napadel še več najstnic in žensk", in ga prisiliti, da prevzame odgovornost za svoja dejanja. “Samo zato, ker je Nick Carter zvezdnik, še ne pomeni, da se mu njegovi zločini oprostijo."

Spregovoril je tudi odvetnik Ruthove Mark J. Boskovich in povedal, da so skupinsko tožbo proti Carterju vložile še tri druge ženske, ki pa se ne želijo poimensko izpostaviti.

“Nick Carter ima dolgo zgodovino zlorab žensk," trdi Boskovich in dodaja, da je glasbena industrija nagnjena k temu, da "miži" pred takimi dogodki. “Shannon je odločena, da privede 42-letnega Carterja pred roko pravice. Meni, da je to vredno tega, da bi obvarovala druge ženske.”

Shannon Ruth in njen odvetnik na tiskovni konferenci, v živo prenašani prek Facebooka. Foto: Facebook
Shannon Ruth in njen odvetnik na tiskovni konferenci, v živo prenašani prek Facebooka. Foto: Facebook

"VIP-sok", nato pa posilstvo?

V tožbi je domnevna žrtev podrobno opisala, da je bila po koncertu v Tacomi v Washingtonu povabljena na pevčev avtobus, potem ko je čakala na avtogram.

Carter naj bi ji nato ponudil "pijačo rdeče barve", ki jo je označil za "VIP-sok", za katerega meni, da je šlo za mešanico alkohola in brusničnega soka, nato pa ji ukazal, naj ga oralno zadovolji. Ona naj bi planila v jok, on pa jo je odvedel do postelje, kjer naj bi nadaljeval posilstvo, čeprav je bila takrat še devica.

Ruth v tožbi še navaja, da je po napadu dobila HPV (spolno prenosljivo bolezen, op. a.). Za domnevni zločin terja zdaj odškodnino, poroča Page Six.

Ob obtožbah je ameriška TV-hiša odpovedala posebno božično oddajo zasedbe Backstreet Boys, imenovano A Very Backstreet Holiday, napovedano za 14. december. Oddajo so posneli ta mesec v Los Angelesu, v njej pa bi poleg Carterja uspešnice s svojega desetega albuma A Very Backstreet Christmas izvajali še AJ McLean, Kevin Richardson, Brian Littrell in Howie Dorough ter posebni gostje, vključno s Sethom Rognom in Meghan Trainor.

Backstreet Boys so že posnelli posebno božično oddajo, ki pa je ABC zdaj ne bo predvajal. Foto: EPA
Backstreet Boys so že posnelli posebno božično oddajo, ki pa je ABC zdaj ne bo predvajal. Foto: EPA

Carter: Zrežirana medijska predstava

Na tožbo se je že odzval tudi Carterjev odvetnik, ki je v izjavi za Page Six sporočil, da so obtožbe Ruthove “v celoti neresnične". “Žal z gospo Ruth že nekaj let manipulirajo, da podaja lažne obtožbe proti Nicku – in te obtožbe se nenehno spreminjajo. Nikogar ne bi smela preslepiti medijska predstava, ki jo je zrežiral oportunistični odvetnik – te obtožbe so popolnoma prazne in ne dvomimo, da bodo sodišča to naglo ugotovila.”

Sorodna novica Umrl je ameriški pevec Aaron Carter

To sicer ni prvič, da je bil Carter obtožen spolnega napada. Leta 2017 ga je nekdanja članica zasedbe Dream Melissa Schuman obtožila, da jo je spolno napadel, ko je bila stara 18 let, on pa 22. “Povedala sem mu, da sem devica in da nočem seksati," je zapisala takrat v svojem blogu. "Povedala sem mu, da se hranim za svojega bodočega moža. Večkrat sem to ponovila, on pa mi je zašepetal v uho: lahko da bom jaz tvoj mož."

Carter se je takrat na to odzval, da je bilo njegovo razmerje z Melisso povsem vzajemno in da takrat nikdar ni dejala česar koli, ki bi pričalo o nasprotnem. "Skupaj sva nato posnela tudi pesem, koncertirala sva skupaj, sam pa sem bil vedno spoštljiv so Melisse in jo podpiral, tako osebno kot poklicno," je zatrdil.

Zadnje obtožbe proti pevcu prihajajo le nekaj tednov po samomoru njegovega mlajšega brata Aarona Carterja.