Nick Cave z ženo Susie in mlajšim sinom Earlom. Njegov dvojček Arthur je umrl leta 2015. Foto: EPA
Nick Cave z ženo Susie in mlajšim sinom Earlom. Njegov dvojček Arthur je umrl leta 2015. Foto: EPA

“Z globoko žalostjo moram potrditi, da je moj sin Jethro umrl. V tem času bi bili z družino hvaležni za zasebnost," je zapisal 64-letni Cave v izjavi za javnost.

Jethro se je Cavu in Avstralki Beau Lazenby rodil leta 1991.

Cavov drugorojenec, Luke, se je rodil le deset dni pozneje, njegova mama pa je Cavova prva žena, brazilska novinarka Viviane Carneiro, od katere se je ločil leta 1996.

Jethro je odraščal v Avstraliji in pozneje povedal, da je svojega slavnega očeta spoznal šele pri sedmih letih.

“Težki časi so bili, ampak na koncu se je vse odlično izšlo," je povedal Cave v pogovoru z novinarji leta 2008. “Na svoje večno obžalovanje v prvih letih nisem imel veliko stika z Jethrom, ampak imam zdaj z njim odličen odnos.”

Jethro pa v intervjuju leta 2012: "Začelo se ni ravno super, vse to sranje z mojim očetom in biti nenehno v njegovi senci."

Obsojen zaradi napada na mamo

Jethro se je kasneje preselil v Veliko Britanijo ter delal kot model, med drugim za znamke, kot sta Balenciaga in Versace. Ob strani se je začel ukvarjati tudi z lastnimi glasbenimi projekti.

Leta 2018 je bil obsojen zaradi napada na svoje tedanje dekle, aprila letos pa je bil obsojen zaradi fizičnega napada na svojo mamo.

Njegov odvetnik ga je branil, da so Jethru ravno postavili diagnozo shizofrenije. Sodišče ga je obsodilo na mesec dni zaporne kazni, iz zapora pa so ga izpustili prejšnji konec tedna.

Tragična smrt Arthurja Cava

Cavu sta zdaj umrla že dva od štirih sinov – leta 2015 je pri 15 letih tragično umrl njegov sin Arthur, potem ko je po eksperimentiranju z LSD-jem padel s pečine blizu domačega Brightona.

Starša, Nick in Susie Cave, sta ga takrat v izjavi za javnost opisala kot "prelepega, veselega, ljubečega fanta", vpliv Arturjeve smrti na Cava pa je raziskoval dokumentarni film One More Time With Feeling, ki je orisal snemanje albuma Skeleton Tree, ki ga je močno zaznamovala prav Arthurjeva smrt. Dečka je preživel njegov dvojček Earl.

Jethru se je poklonila tudi Nickova žena Susie, ki je na Instagramu objavila črno-belo fotografijo fanta z enega njegovih modnih snemanj in pripisala zgolj: "Dragi Jethro."