Večkrat sta že poslovno sodelovala. Foto: AP
Večkrat sta že poslovno sodelovala. Foto: AP

Med dražbo za dobrodelno organizacijo Broadway Cares/Equity Fights Aids je za obračanje glav poskrbela predvsem Nicole Kidman. 55-letna igralka je tako občinstvo Broadwaya občinstvo kot tudi Hugha Jackmana presenetila, ko je za klobuk, ki ga je avstralski zvezdnik podpisal po predstavi muzikala The Music Man, v katerem je prevzel glavno vlogo, ponudila kar 100.000 ameriških dolarjev (okoli 95.400 evrov). To naj bi pomenilo 20.000 obrokov in 2000 obiskov zdravnikov med prazniki za tiste, ki se spopadajo z različnimi izzivi, ki ogrožajo njihovo življenje.

Njena gesta je povzročila val vzdihov in vzlikov iz množice, tem pa so sledile tudi stoječe ovacije. "Rada te imam. Obožujem Broadway, in to, kar počne Broadway Cares, a želim tudi reči, da je ta predstava izjemna," je v mikrofon rekla Kidman, ko je prišla na oder v gledališču Winter Garden in objela Jackmana, poroča Guardian.

"Samo želim, da je vsem jasno, da to niso avstralski dolarji," se je pošalil igralec. "Nic poznam že skoraj 30 let. Delal sem z njo. Lahko vam povem, da to zame ni presenečenje. Je ena najbolj velikodušnih duš, ki jih poznam. Čudovita oseba si," je zvezdnik, ki je z Avstralko med drugim sodeloval tudi pri filmu Avstralija in Vesele nogice (Happy Feet), kjer sta posodila glasova staršem protagonista pingvinčka Mumble, poudaril na odru in se ji zahvalil za radodarnost.