Par se je spoznal potem, ko se je ona vrnila domov z olimpijskih iger v Londonu. Foto: Twitter
Par se je spoznal potem, ko se je ona vrnila domov z olimpijskih iger v Londonu. Foto: Twitter
Hope Solo je ena najprepoznavnejših ameriških športnic, za katero se sponzorji potegujejo. Foto: Reuters

"Potrjeno," je sporočil v torek radijski športni voditelj Dave Mahler. "Jerramy Stevens in Hope Solo sta se nocoj poročila. Dogodki včerajšnjega jutra niso spremenili načrtov."

Par, ki je skupaj zgolj pičla dva meseca, je za poročno dovoljenje zaprosil prejšnji četrtek. Sodeč po sodnih dokumentih, sta se športnika udarila glede tega, ali se bosta poročila na Floridi ali v zvezni državi Washington, od koder prihaja ona.
Policija je v sporu na neki zabavi posredovala, potem ko je prejela klic ob 4. uri zjutraj, noč pred napovedano poroko.

Obtožen posilstva
33-letnega Stevensa so medtem že izpustili iz zapora, saj je sodnik presodil, da ni dovolj dokazov, da bi nekdanjega igralca ameriškega nogometa še zadrževali. Na vseh družabnih omrežjih 31-letne olimpijke Solove že od 6. novembra vlada tišina, njen predstavnik pa ne odgovarja na klice medijev.

Novica o njuni poroki je bila sicer veliko presenečenje za vse - ne le zato, ker sta par šele dva meseca, ampak tudi zaradi Stevensove policijske kartoteke.

Številni ne morejo razumeti, kako se je Solova, ena najprepoznavnejših ameriških športnic, lahko poročila z nekdanjim športnikom, ki ima za seboj že kazni zaradi vožnje v opitem stanju, nesreče s pobegom, nevarne vožnje in napada, obtožen pa je bil tudi posilstva, zaradi česar je v civilni tožbi toženki, brucki univerze v Washingtonu, izplačal 300.000 dolarjev.