Z ženo sta se razveselila rojstva prvega otroka. Foto: Reuters
Z ženo sta se razveselila rojstva prvega otroka. Foto: Reuters

S skokoma 138,5 in 134 metrov si je v nedeljo priskakal druge stopničke sezone. Na tiskovni konferenci po tekmi je razkril, da je bil po sobotnem tekmovanju v Saporu s svojo ženo ob rojstvu prve hčerke. "Mati in hči sta zdravi in se dobro počutita," je povedal Kasai. "Ko sem slišal hčerkin jok, so se mi zasolzile oči. Nisem si mogel pomagati."

Čustven začetek leta
Januar je bil sicer naporen mesec za smučarskega veterana, saj je 13. januarja izgubil sestro Kumiko Maekava, ki se je poslovila v 39. letu starosti. "Ne bi rekel, da je to ponovno rojstvo moje sestre, toda vseeno je na svet prišlo novo življenje," je rekel Kasai. "Od zdaj naprej bom moč črpal iz hčerke."

Čeprav je v soboto dobil otroka, je bil Kasai v nedeljo na tekmi vseeno popolnoma osredotočen. Pravi pa, da je imel možnost za zmago, ki mu je ušla po lastni krivdi zaradi zamude pri odskoku.

Kasai je letos postal najstarejši smučarski skakalec z medaljo v svetovnem pokalu. Okronan pa je bil še z dvema Guinnessovima rekordoma - za največ nastopov na svetovnih prvenstvih v smučarskih skokih ter za največ individualnih nastopov na tekmah svetovnega pokala (po koncu tedna v Saporu ta številka znaša 490).