"Resnično sem si želela igrati na OP-ju ZDA, a sem se sčasoma odločila, da dva proti enemu preprosto ni pošteno tekmovanje," je v zabavnem tonu na družbenih omrežjih zapisala 34-letna Nemka, rojena poljskim staršem v Bremnu.

Trikratna zmagovalka turnirjev za grand slam pričakuje prvega otroka.

Nazadnje je igrala v Wimbledonu 1. julija letos, ko je izpadla v tretjem krogu proti Belgijki Elise Mertens. Skrivnost, povezana z nedavno odsotnostjo trenutno 52. igralke sveta, je tako zdaj končno pojasnjena.

"Prihodnjih nekaj mesecev si bom vzela premor od potovanj po svetu kot teniška igralka, a verjamem, da bo to iz najboljšega mogočega razloga. Vse vas bom pogrešala," je dodala.

"Biti profesionalna športnica mi pomeni vse, vendar sem hvaležna za novo pot, na katero se odpravljam. Če sem iskrena, sem živčna in vznemirjena hkrati. Hvala za vašo podporo – pomeni mi vse," je sporočila nemška igralka, ki rojstvo otroka pričakuje spomladi prihodnje leto.

Iz njenega tabora so naknadno sporočili, da Kerber kljub materinstvu še ne namerava odložiti teniškega loparja v kot in da se bo po porodu vrnila na igrišča.

Štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam, Belgijka Kim Clijsters, ki se je po porodu vrnila k profesionalnemu tenisu, je na Twitterju zapisala: "Oooooh, čestitam, Angie! Odlična novica."

Levičarka Kerber je leta 2016 zmagala na OP-ju Avstralije in OP-ju ZDA, nato pa leta 2018 še v Wimbledonu. Na olimpijskih igrah leta 2016 v Riu je osvojila srebro, ko jo je v finalu premagala Portoričanka Monica Puig.