Vojvodinja Cambriška in Emma Raducanu sta prijeli za loparje. Foto: Reuters
Vojvodinja Cambriška in Emma Raducanu sta prijeli za loparje. Foto: Reuters

Vojvodinja Catherine je namreč pokroviteljica britanske teniške zveze (Lawn Tennis AssociationLTA), pa tudi navdušena ljubiteljska igralka tenisa, zato ni povsem nepričakovano, da sta 39-letna Kate in 18-letna Emma na igrišču združili moči v tekmi dvojic.

Šlo je sicer za ekshibicijsko tekmo, s katero je LTA počastila vse nedavne teniške junake – poleg Raducanu še Alfieja Hewetta in Gordona Reida, ki sta v New Yorku osvojila turnir moških dvojic na vozičkih, in Joeja Salisburyja, ki je skupaj s partnerjem slavil v moških dvojicah.

Na tekmi, s katero so med drugim zbirali sredstva za mlade in nadarjene teniške igralke in igralce, ki bi morda ta šport opustili, če ne bi bilo brezplačnih programov in pomoči pri nakupu opreme.

Komaj polnoletna Emma Raducanu je nedavno spisala pravo britansko teniško pravljico, saj je nepričakovano osvojila enega od velikih štirih turnirjev, kar ji je uspelo kot prvi kvalifikantki v zgodovini, poleg pa postala šele prva Britanka po 44 letih oz. po zmagi Virginie Wade v Wimbledonu, ki ima v žepu zmago na odprtih prvenstvih.

Za neverjeten dosežek ji je med drugim čestitala tudi kraljica Elizabeta II.