Po prepovedi približevanja se že pojavljajo nove težave z nekdanjimi partnericami. Foto: Reuters
Po prepovedi približevanja se že pojavljajo nove težave z nekdanjimi partnericami. Foto: Reuters

Sheen mora nekdanji ženi Brooke Mueller vsak mesec plačati 50.000 evrov preživnine za njuna 7-letna dvojčka Boba in Maxa. Nekdanja partnerica trdi, da zadnje čase tega več ne plačuje dosledno in za pomoč prosi sodišče.

V zadnjih mesecih je Sheen plačal le slabih 17.000, zato ga toži za primanjkljaj skoraj 100.000 evrov. Igralec se je z 38-letnico poročil leta 2008, nato pa sta se leta 2010 razšla.

Februarja je v televizijski oddaji Dr. Oz Show poudaril, da bi z nekdanjima ženama Brooke Mueller in Denise Richards rad na novo sestavil pogodbe o preživnini. Skoraj 50.000 evrov mesečno namreč plačuje tudi za 11-letnega Sama in 10-letno Lolo, otroka iz zakona z Denise Richards.

Zahteva spremembo pogodbe
Sheen je že marca na sodišče vložil prošnjo za zmanjšanje trenutnega zneska. Trdi, da bi moral plačevati manj, saj je od podpisa pogodbe leta 2011 utrpel močan upad prihodkov. Takrat je z vlogo v seriji Dva moža in pol zaslužil več kot 513.000 evrov na mesec, zdaj pa zasluži približno 77.000.

"Za znesek smo se strinjali že kar nekaj časa nazaj, ko sem imel odlično službo in smo vsi živeli na veliki nogi. Danes žal ni več tako, toda še vedno pričakujejo, da bom plačeval enak znesek," je poudaril Sheen. "Na neki točki tega enostavno več ne morem upravičevati. Predvsem zaradi tega, ker ne pokažeta nikakršne hvaležnosti. Jaz bi vsakemu, ki bi mi dal takšno količino denarja, poslal rože."

Denise Richards je proti Sheenu januarja vložila tožbo z zahtevo za več kot milijon evrov, saj igralec naj ne bi plačeval celotne preživnine, ki jo je obljubil za Sama in Lolo. "Denise Richards ni zadovoljna, da je v zadnjem desetletju prejela skoraj 600.000 evrov letno," je za People povedal Sheenov odvetnik Martin Singer. "To zanjo poleg skoraj 10 milijonov, ki jih je dobila ob ločitvi, očitno ni dovolj."