Ali bo Oprah tudi z lastno televizijo dosegla uspeh? Foto: EPA
Ali bo Oprah tudi z lastno televizijo dosegla uspeh? Foto: EPA

Ogrodje programa televizije Oprah Winfrey Network, ki bo oddajala 24 ur na dan, so pogovorne oddaje televizijskih zvezd, ki jih je ustvarila ali vsaj pomagala ustvariti sama Oprah - kot so Dr. Phil, Dr. Oz in Suze Orman - ter kuharske in potopisne oddaje Rachel Ray.

Shania in Sarah v resničnostnem šovu
Poleg tega bodo imeli svoje resničnostne šove na novi televiziji zvezdniki, kot sta glasbenica Shania Twain in nekdanja vojvodinja yorška Sarah Ferguson. Gledalcem bodo ponudili tudi biografsko oddajo Master Class, ki bo prikazovala življenjske poti znanih ljudi, kot so Diane Sawyer, Simon Cowell, Jay-Z in Condoleezza Rice.

Oddajanje nove kabelske televizije 1. januarja se je sicer začelo z dokumentarnim programom o dogajanju za kulisami zadnje sezone Oprah Showa, ki je lani praznoval že 25. rojstni dan. S polno paro bo začela televizija oddajati v ponedeljek, čeprav njen program še ni povsem določen.

Oprah in Discovery Channel sta v projekt vložila 189 milijonov, dodaten denar pa bodo priskrbeli pomembni pokrovitelji in oglaševalci, kot so General Motors, Proctor & Gamble in veriga blagovnic Target.