S singloma Lush Life in Never Forget You je Zara Larsson postala kraljica glasbenih lestvic. Foto: Reuters
S singloma Lush Life in Never Forget You je Zara Larsson postala kraljica glasbenih lestvic. Foto: Reuters
Zara Larsson
Larssonovi je v svoji glasbi uspelo združiti komercialne smernice z lirično melanholijo. K ustvarjanju javne podobe pa so precej prispevala družbena omrežja - oz. njena dejavnost na njih. Tako boste na Twitterju lahko zasledili objave, kjer deli svoje misli o seksu in napadih panike. Foto: Reuters

Začelo se je pred dvema letoma s tvitom Švedinje, v katerem je ob objavi fotografije (takrat še) neznanca zapisala: "Kdo si ti? Kje živiš? Koliko si star? Zakaj si tako hud? Na kakšen način ješ jajca za zajtrk?" S pomočjo sledilcev na Twitterju je ugotovila, da gre za manekena Whittakerja. Čez nekaj mesecev se je postavni Britanec začel pojavljati v njenih objavah na Snapchatu. Junija pa je pevka tvitnila: "Živijo, vsi. Samo rada bi vam sporočila, da sem zaljubljena, tako da bo moj naslednji album verjetno pocukran."

Whittaker od rojstva živi v mestu Solihull. Njegova mama prihaja s karibskih otokov Turks in Caicos, oče pa je Kanadčan. Na družbenem omrežju Instagram ima več kot 736 tisoč sledilcev.

V svojih objavah se velikokrat dotika perečih družbenih tematik, kot sta depresija in zasvojenost z družbenimi omrežji. Britanski mediji so ga oklicali za "motivatorja milenijcev na Twitterju". "Obstajajo zvezdniki, ki imajo veliko več sledilcev, toda če lahko s svojimi objavami pomagam eni osebi, potem sem naredil nekaj dobrega," je dejal v intervjuju za revijo Complex.

17-letnik je v intervjuju za prej omenjeno revijo priznal, da se je tudi sam boril z depresijo in tesnobo še posebej na začetku svoje manekenske poti. "Imel sem težave pri spoznavanju novih ljudi, ker sem vedno začutil metuljčke v trebuhu in s težavo gledal ljudi v oči, zato sem imel težave pri komuniciranju," je priznal Whittaker.

Britanec je v svet mode zakorakal, potem ko ga je odkril zdajšnji stanovski kolega na Instagramu in mu pod objavo napisal: "Moraš pisati moji agenciji." Danes dela pod okriljem agencije IMG Models.

Here's me looking not so friendly for @philippplein78

A post shared by Brian H Whittaker (@brianhwhittaker) on May 26, 2017 at 12:29pm PDT

It's been a good London fashion week ✨

A post shared by Brian H Whittaker (@brianhwhittaker) on Jun 12, 2017 at 12:53pm PDT

Long day of being a mechanic

A post shared by Brian H Whittaker (@brianhwhittaker) on Jul 22, 2017 at 6:29am PDT

Literally between a rock and a hard place

A post shared by Brian H Whittaker (@brianhwhittaker) on Aug 16, 2017 at 12:09pm PDT

Rooftop chillin

A post shared by Brian H Whittaker (@brianhwhittaker) on Aug 11, 2017 at 12:19pm PDT

The cake was great btw

A post shared by Brian H Whittaker (@brianhwhittaker) on Jul 2, 2017 at 12:48pm PDT