Simpson se bo lastniku restavracije maščeval. Foto: EPA
Simpson se bo lastniku restavracije maščeval. Foto: EPA

Jeff Ruby očitno še vedno ne more preboleti razvpitega sojenja O. J. Simpsonu. O. J. je bil sicer oproščen obtožbe, da je umoril svojo nekdanjo ženo, vendar ga Ruby kljub temu obsoja za po njegovem mnenju nedopusten odnos do vpletenih družinskih članov.

Glavni vzrok je bil v tipičnem ameriškem slogu – v poslu. Ruby je namreč prepričan, da Simpson še vedno pritegne preveč negativne pozornosti ter da se gostje v njegovi prisotnosti ne počutijo dobro. Simpson, ki Louisville prišel, da bi si ogledal slavno konjsko dirko v Kentuckyju, se je s prijatelji usedel za mizo v Rubyjevi restavraciji.

Ko je lastnik ugotovil, kdo sedi za mizo, je prišel in rekel, da jim ne bo postregel. Ko je to še drugič ponovil, je Simpson vstal in odšel. Z Rubyjem so se strinjali tudi gostje, saj so Simpsonov odhod pospremili z bučnim aplavzom. Čeprav je Simpson dostojanstveno zapustil lokal, se namerava maščevati. Njegov odvetnik bo zaradi rasizma Rubyja tožil in mu poskusil odvzeti tudi licenco za točenje alkoholnih pijač.