Foto: Reuters
Foto: Reuters

Poravnava je bila sklenjena tik pred izbiro porote. BBC poroča, da bi v primeru sojenja v civilni obravnavi tožnica predstavila dokaze, ki bi neizpodbitno bremenili igralca. 55-letni oskarjevec (stranska vloga v filmu Jerry Maguire) krivdo kategorično zanika in trdi, da je bil spolni odnos s tožnico sporazumen. Sicer so ga v preteklosti že večkrat obtožili otipavanja, lani pa je priznal krivdo, ko je brez dovoljenja poljubil žensko.

Hotelska soba leta 2013

V nedavni poravnavi je anonimna tožnica od igralca zahtevala več kot 5,5-milijonsko odškodnino. Leta 2013 naj bi jo zvezdnik povabil na večerjo v restavracijo, pozneje pa na pijačo v hotel Mercer. V hotelski sobi se je po besedah žrtve Gooding začel slačiti, ko je igralčevo sobo želela zapustiti, pa ji je to preprečil. Povedala je, da se je "ni nehal dotikati, jo nasilno slekel in posilil".

Na izbor porote pred dnevi se niso odzvali niti odvetniki igralca niti tožnice, saj je sledila poravnava. Na dnevnem redu sodišča je pod obvestilom, da je sojenje prekinjeno, pisalo: "Stranki sta samostojno rešili zadevo."