Streljanje naj bi načrtoval skupaj z nečakom. Foto: AP
Streljanje naj bi načrtoval skupaj z nečakom. Foto: AP

Obtožnico proti Davisu so vložili septembra, tožilstvo pa je pred kratkim sporočilo, da zanj ne bo zahtevalo smrtne kazni, če ga bodo spoznali za krivega. Po zakonodaji ameriške zvezne države Nevada je lahko tudi tisti, ki pomaga pri umoru ali ga spodbuja, zanj obtožen. To na primer velja tudi pri obtožbi bančnega ropa za voznika, ki pomaga roparjem pri pobegu, tudi če sam nikoli ni vstopil v banko.

Davis naj bi streljanje načrtoval s svojim nečakom, potem ko se je v igralnici sprl s Shakurjem. Na novinarski konferenci kmalu po Davisovi aretaciji je policija pokazala posnetek kamere hotelske varnostne službe z dne 7. septembra 1996, na katerem je videti, kako več moških brca in udarja moškega, ki so ga prepoznali kot Orlanda Andersona, osumljenčevega pokojnega nečaka.

Sorodna novica Policija po 27 letih aretirala osumljenca za umor Tupaca Shakurja

Kdo je dejansko streljal, niso razkrili

Prav to naj bi po mnenju policije privedlo do povračilnega streljanja na Shakurja, ki je pri rdeči luči na semaforju čakal v svojem avtomobilu. Shakur je šest dni pozneje v bolnišnici umrl.

Po navedbah policije je Davisu pištolo priskrbel neimenovani sodelavec, policija pa omenja tudi Davisovo "lastno priznanje" medijem, da je bil v vozilu, iz katerega se je streljalo.

Preostala trojica moških, ki so bili med streljanjem v avtomobilu, vključno z njegovim nečakom, je danes že pokojnih. Kdo je dejansko streljal s pištolo, oblasti niso razkrile.

Shakur oziroma 2pac je po vsem svetu prodal več kot 75 milijonov plošč. Na lestvice se je umestil z uspešnicami, kot so California Love, All Eyez On Me in Changes.

Junija letos je posmrtno prejel zvezdo na hollywoodski aveniji slavnih.

Foto: AP
Foto: AP