Zdravnik Ed Murray vztraja, da je nedolžen. Foto: EPA
Zdravnik Ed Murray vztraja, da je nedolžen. Foto: EPA

57-letni Ed Murray je policiji že nekaj dni po pevčevi smrti 25. junija lani povedal, da je Jacksonu vbrizgal močan anestetik propofol, a šele po tem, ko je poskušal pevcu pomagati pri nespečnosti - trajala je kar šest tednov - s številnimi drugimi zdravili in po tem, ko je Jackson "večkrat zahteval" zdravilo. 20 minut po injekciji je Jacksonu zastalo srce, medtem ko je bil Murray na stranišču in je "za približno dve minuti" zapustil pevčevo sobo. Po lastnih besedah je Murray na pomoč poklical šele uro po tem, ko je zaznal, da Jackson ne diha. Mrliški oglednik je presodil, da je bila Jacksonova smrt uboj in jo je povzročila kombinacija zdravil, predvsem propofola in lorazapama.

Murrayja je Jackson najel spomladi 2009, ko se je začel pripravljati na serijo koncertov v Londonu, govorice o vloženi obtožnici pa so se začele pojavljati že pred dnevi. "Če bo Murray obtožen, se bo takoj sam predal policiji," je takrat zatrdil njegov odvetnik Ed Chernoff.

Murrayja so že zaslišali pred sodnikom. Izrekel se je za nedolžnega in plačal varščino, da se bo lahko branil s prostosti. Če bo obsojen, mu grozijo do štiri leta zapora.