Odvetniki so pisali v njenem imenu. Foto: BoBo
Odvetniki so pisali v njenem imenu. Foto: BoBo
Sorodna novica Bosanska kriminalna organizacija načrtovala napad na pevko Senidah

Pred kratkim smo poročali, da naj bi dokumenti sarajevske policije razkrili, da je bosansko kriminalno združenje Admirja Arnautovića – Šmrka načrtovalo napad na slovensko pevko črnogorskega rodu Senido Hajdarpašić – Senidah. Kriminalci naj bi 37-letnico nameravali pretepsti, po obrazu politi s kislino ali kako drugače raniti. V poročilu je še pisalo, da naj bi ji želeli pripadniki združbe zavestno povzročiti hude telesne poškodbe med tem, ko je bila pevka v Sarajevu.

Arnautović, ki so ga lani aretirali zaradi organiziranega kriminala in pranja denarja, naj bi bil zastopnik nekaterih pevcev, kot sta Jala Brate in Bube Corelli, poleg tega pa tudi drugih glasbenikov iz skupine, v kateri je tudi Senidah. Med drugim so medije preplavile trditve, da so leta 2021 na hišo pevkinega menedžerja v Ljubljani vrgli bombo.

V izjavi za javnost so izvajalkini pravni zastopniki trditve, ki so jih slovenski mediji povzeli po srbskih in bosanskih tabloidih, označili za lažne in zavajajoče, pa tudi škodljive za njo osebno in njeno blagovno znamko ter njene sodelavce.

Napadov z eksplozivnimi sredstvi ni bilo, nikoli ni bila vezana na skupino pevcev ali glasbeno založbo

Kot so zapisali v izjavi za javnost, so trditve o bombnih napadih na izvajalkine sodelavce v Ljubljani in Sarajevu neresnične. Koncertno poslovanje pevke Senidah naj bi bilo razdeljeno na dva dela in nima sedeža ne v Ljubljani ne v Sarajevu. Podatki o napadih z eksplozivnimi sredstvi na drugih lokacijah, ki bi bili kakor koli povezani s pevko ali njenim podjetjem, jim niso znani.

Po njihovih besedah so namigi o finančnem vlaganju zunanjih sodelavcev v glasbeno kariero izvajalke Senidah ali znamke SNDH neutemeljeni. V sporočilu za javnost so poudarili, da Senidah ni in nikoli ni bila pogodbeno vezana na kakršno koli skupino pevcev ali glasbeno založbo. Svoje poslovno udejstvovanje upravlja samostojno prek svojega podjetja SNDH, d. o. o. S tega naslova se tudi financira vsa produkcija, povezana z njenim glasbenim in preostalim ustvarjanjem, izjeme so sponzorske kampanje.

Na koncertih incidentov ni bilo

Kot so zapisali, je imela Hajdarpašić ustni dogovor s koncertnim promotorjem z območja Bosne in Hercegovine o neekskluzivnem zastopanju v časovnem obdobju med letoma 2018 in 2020. Njun odnos je bil korekten, a se je končal leta 2020, je zapisano v izjavi za javnost. Drugi, ki so bili v člankih večkrat omenjeni, so bili sodelavci navedenega promotorja in niso bili zastopniki pevkinega koncertnega poslovanja.

Od prekinitve sodelovanja z omenjenim koncertnim promotorjem je izvajalka s svojo skupino izvedla več kot 100 glasbenih nastopov na območju nekdanje Jugoslavije in celotne Evrope, vsi koncerti so minili brez incidentov – to velja tudi za obisk Sarajeva leta 2021, ko je v sklopu Sarajevskega filmskega festivala nastopala s pevcem Dinom Merlinom. Poudarili so tudi, da noben nastop izvajalke ni bil prekinjen zaradi domnevne sprožitve solzivca.