TikTok naj bi zagotovil
TikTok naj bi zagotovil "pogled v zakulisje vsakdanjega vladnega življenja". Foto: EPA

Nemški kancler Olaf Scholz si je ustvaril račun na družbenem omrežju TikTok. Čeprav je platforma znana po raznovrstnih izzivih s plesi, je politik obljubil, da ga sledilci ne bodo videli plesati.

Najnovejši uradni vladni kanal naj bi "povečal ponudbo informacij državljanom, ki se vedno pogosteje o politiki obveščajo na TikToku in o njej tam tudi razpravljajo", je v izjavi dejal Scholzev tiskovni predstavnik Steffen Hebestreit in dodal, da naj bi ta ponudil "pogled v zakulisje vsakdanjega vladnega življenja".

Njegov prvi videoposnetek na TikToku je ob hudomušni spremljavi fagota predstavil kanclerjevo pisarno, v njem se pojavi tudi sam Scholz, ki sedi za svojo mizo, poroča Guardian.

Nemški politik, ki bo kmalu sicer obiskal Kitajsko, se je tako pridružil drugim zahodnim voditeljem, med katerimi je tudi Joe Biden, ki so se pridružili platformi v kitajski lasti. Njegova pisarna naj bi si pred prijavo vzela čas za oceno TikToka, ki ga sicer pogosto obkrožajo varnostni pomisleki in skrbi zaradi dezinformacij.

Wir sind genauso überrascht wie ihr! (Und ja, der Bundeskanzler ist jetzt wirklich auf TikTok) #Bundeskanzler #Kanzler #OlafScholz