Zvezdnik Real Madrida se je uvrstil na drugo mesto letošnje Forbesove lestvice. Foto: Reuters
Zvezdnik Real Madrida se je uvrstil na drugo mesto letošnje Forbesove lestvice. Foto: Reuters
One Direction
Kljub daljšemu premoru je zaslužek fantovske skupine še vedno dovolj za prvo mesto Forbesove lestvice. Foto: Reuters

S 105 milijoni evrov so prehiteli tako Cristiana Ronalda in Adele kot tudi legendarne rockerje The Rolling Stones. Nogometaš se je zavihtel na drugo mesto, zaslužil pa je 84 milijonov evrov.

Harry Styles, Niall Horan, Liam Payne in Louis Tomlinson so si premor vzeli, ker se želijo nekaj časa posvečati samostojnim karieram.

V letošnjem letu sta četverici največ prinesli pogodbi s podjetjema Pepsi in Colgate. Čeprav so se takoj po napovedi daljšega premora pojavila mnenja, da so se zanj odločili ob napačnem času, saj bodo zaradi tega ob ogromno denarja, jim letos vseeno ni šlo slabo.

Tretje mesto lestvice, ki jo vsako leto pripravi revija Forbes, je zasedla Adele, ki je letos zaslužila 77 milijonov evrov, na četrto pa se je zavihtel Roger Federer z več kot 65,6 milijona evrov zaslužka (Novak Đoković je z nekaj manj kot 53 milijoni evrov zasedel osmo mesto).

Na vrhu seznama evropskih zaslužkarjev občutno prevladujejo britanski glasbeniki - poleg One Direction in Adele so med prvimi desetimi, na petem mestu, še The Rolling Stones s 63,6 milijona evri, sledijo pa jim Calvin Harris s 60 milijoni evrov, Paul McCartney z dobrimi 54 milijoni ter irska zasedba U2, ki je letos zaslužila 52,7 milijona evrov.

Med prvo deseterico se je uspelo uvrstiti še zloglasnemu kuharskemu mojstru Gordonu Ramseyju, ki je zaslužil 51 milijonov evrov. Letos je sicer zaslužil šest milijonov manj kot leta 2015, a je že lani dejal, da ima več denarja, kot ga bo kadarkoli potreboval.

Deset najbolje plačanih evropskih zvezdnikov je letos skupaj zaslužilo več kot 668 milijonov evrov. Najmlajši med prvimi desetimi je 22-letni Harry Styles iz skupine One Direction, najstarejši pa 75-letni bobnar skupine The Rolling Stones Charlie Watts.