Rihanna ni imela srečnega otroštva, iz česar pa se je veliko naučila. Foto: EPA
Rihanna ni imela srečnega otroštva, iz česar pa se je veliko naučila. Foto: EPA
Svojih adutov se zaveda ... Foto: EPA

21-letna zvezdnica, ki prihaja s karibskega otoka Barbados, je v nedavnem intervjuju obudila spomine in odprla stare rane iz svojega najstniškega življenja, ki je bilo v znamenju pogostega opijanja, njen oče pa je bil ves čas pod vplivom mamil in alkohola.

Njen oče povsem izgubil kompas
"Verjetno mora vsak mladostnik med svojim odraščanjem skozi obdobje, ko ga zanese s poti in ki ni takšno, kot bi moralo biti. A sama sem imela takrat še nekoliko hujša in bolj žalostna leta," je dejala lepotica. "Moj oče pripada generaciji iz šestdesetih let, ki je alkohol in mamila uživala vsak dan, to se jim zdi običajno. Edini smisel njihovega življenja je 'zadevanje' in žuriranje pozno v noč."

Rihanna se je zato od njega odselila, ko je imela komaj devet let, ves čas pa je v sebi nosila sovraštvo do njega. "Ko sem prišla v najstniška leta, sem bila zelo jezna nanj, morda sem ga celo sovražila. Neprestano sem razmišljala o tem, da nihče ne bi smel imeti takega otroštva," je dejala pevka, ki pa je kljub temu pred leti z očetom Ronaldom zakopala bojno sekiro.

Na Barbadosu ne gre drugače ...
Čeprav je na lastni koži občutila, kaj človeku naredijo različne omame, pa je tudi sama začela preizkušati mamila in alkohol. "Piti sem začela pri 14 letih, to je edina in najbolj normalna stvar za zabijanje časa, če odraščaš na Barbadosu. Imamo zelo liberalne zakone, zato bi se lahko vsako noč vinjena zabavala v lokalih."

Dodala pa je, da nikoli ni prestopila meje zdravega razuma, kot to danes počne Amy Winehouse. Morda pa še vedno ni prepričana, da ne bo zabredla na kriva pota, saj ima še zdaj okoli sebe ekipo ljudi, ki skrbijo za to, da mlada bogatašinja ne podleže skušnjavi.

A. P.