Shepard poziva k bojkotu revij, ki objavljajo fotografije otrok zvezdniških parov brez njihovega dovoljenja. Foto: EPA
Shepard poziva k bojkotu revij, ki objavljajo fotografije otrok zvezdniških parov brez njihovega dovoljenja. Foto: EPA
Shepard sta prvič postala starša marca lani. Svojo hčerko sta poimenovala Lincoln. Foto: Reuters

mu je "zlomilo srce".

O svojem soočenju z neprijetno stranjo slave, se je Shepard razpisal v kolumni, ki jo je objavil spletni portal Huffington Post. "Sama se ni odločila, da bo javna osebnost," je pripomnil Shepard.

Z zadovoljstvom je pozdravil nov kalifornijski zakon, ki prepoveduje paparacem, da lovijo posnetke otrok zvezdniških parov. Toda tudi ta zakon ima luknje: "Naslavlja le eno stran udeležencev," pravi Shepard.

Zato igralec poziva k bojkotu revij, na katerih so fotografije otrok zvezdnikov, ki so bile posnete brez dovoljenja staršev. "Dokler ne bodo ljudje začeli nehati plačevati, da bi videli te fotografije, bodo možje skakali iz grmovja in prežali po otroških igriščih," še piše Shepard. Pri tem pa ugotavlja, da bi bil čudež, če bi mediji dopustili tem otrokom, da bi imeli običajno otroštvo.

39-letni igralec se je lani poročil 33-letno zvezdnico že končane serije Veronica Mars (ki bo v kratkem dobila svojo filmsko različico). Par je bil zaročen od leta 2009. V oddaji Larryja Kinga sta pred dvema letoma dejala, da ju prav nič ne skrbi imeti nezakonske otroke. Bellova pa je za revijo The Advocate povedala, da z Daxom ne hitita v poroko zato, ker se ji ne zdi primerno, da bi izkoristila pravico, ki se njenim gejevskim in lezbičnim prijateljem in prijateljicam odreka.