66-letnica je v tvitu govorice označila za lažne in povedala, da trenutno čas preživlja v samoosamitvi. Foto: Reuters
66-letnica je v tvitu govorice označila za lažne in povedala, da trenutno čas preživlja v samoosamitvi. Foto: Reuters

Na Twitterju se je začel pogosto pojavljati ključnik #opraharrested (Oprah aretirana), ki se nanaša na izmišljeno zgodbo, da so v njen dom v mestu Boca Raton na Floridi vdrli policisti in jo aretirali. Že podatek, da ima Winfreyjeva dom v omenjenem floridskem mestu, je lažen, piše CNN. Novica je kmalu prišla do 66-letne zvezdnice, ki je obtožbe odločno zanikala. Na Twitterju je svoje sledilce, teh je skoraj 43 milijonov, obvestila, da je to teorija zarote.

Zdi se, da je Oprah nova slavna žrtev skupine QAnon, sestavljene iz številnih posameznikov, ki delujejo neodvisno prek spleta in zagovarjajo nezaslišane teorije zarote, ki jih objavljajo na platformah družbenih medijev. Ena izmed objav na Facebooku, ki je še vedno aktivna in je dosegla že več kot 1000 delitev, trdi, da so floridsko domovanje Winfreyjeve zasegli.

Ker se je lažna informacija hitro razširila na spletu, so se odzvali tudi policisti mesta Boca Raton. "Zgodbe na družbenih omrežjih o tem, da smo aretirali Oprah, so lažne," so zapisali v tvitu.