Mati britanske pevke je zdravstvena delavka. Foto: Reuters
Mati britanske pevke je zdravstvena delavka. Foto: Reuters

Popolno zaprtje države zaradi pandemije covida-19 velja tudi v Veliki Britaniji. Tako je večina restavracij in barov zaprtih, to pa ni ustavilo zvezdnice, ki je ravno dopolnila 30 let. Rita Ora je trideseti rojstni dan praznovala na skrivni zabavi v restavraciji v Notting Hillu. Dogodka se je udeležilo okoli 30 ljudi, kar je tudi v nasprotju z ukrepom, ki prepoveduje druženje z več kot eno osebo zunaj družinskega kroga.

Njeno ravnanje je sprožilo burne odzive širše javnosti. To jo je spodbudilo, da se je na družbenih omrežjih tudi javno opravičila. "Globoko mi je žal, da sem prekršila pravila, upam, da razumete, da tako dejanje ogroža druge ljudi," je zapisala in dodala, da naj bi šlo za spontano, impulzivno odločitev. Ta naj bi se ji takrat zdela primerna, saj je bila pod vtisom, da je zaprtja konec. "To je bila res neopravičljivo napačna presoja," je priznala in poudarila, da so bila njena dejanja izjemno neodgovorna, zanje pa prevzema vso odgovornost.

Ponudila se je tudi, da plača globo za kršitev predpisov, ki znaša okoli 11.000 evrov (10.000 funtov). "Počutim se osramočeno, saj iz prve roke vem, kako trdo ljudje delajo, da bi se spopadli s to grozno boleznijo," je še napisala. "Čeprav to opravičilo ne bo popravilo ničesar, bi se rada iskreno opravičila," je dodala pevka, katere mati je zdravstvena delavka.

Marsikateremu oboževalcu se je opravičilo zdelo neiskreno in nesmiselno, zavrnil ga je tudi voditelj oddaje Good Morning Britain Piers Morgan. "Žal ji je le zato, ker so jo pri kršitvi ujeli," je dejal, in dodal, da zaprtje države in predpisi niso bili skrivnost. Njeno vedenje je označil za sebično, obenem pa se je vprašal, kaj si o tem misli njena mati.

Tudi Cardi B se je morala zaradi svoje zabave opravičiti

Rita Ora ni edina, k je v teh dneh prekršila predpise. Ameriška zvezdnica Cardi B je zahvalni dan praznovala s skoraj 40 gosti. Z udeležbo se je pohvalila tudi na Twitterju, kjer je zapisala: "12 otrok in 25 odraslih med prazniki. Bilo je noro!" Zaradi neodobravanja številnih oboževalcev pa se je kmalu opravičila. "Se opravičujem, nikogar nisem želela prizadeti," je zapisala in priznala, da je bila preveč navdušena nad obiskom svoje družine. "Veliko denarja sem porabila za testiranje vseh, ampak se je izplačalo. Nikogar nisem želela užaliti," je še dodala in poudarila, da se tako ona kot tudi zaposleni vsak dan testirajo.