Jackson in Van Der Beek danes ... Foto: Instagram
Jackson in Van Der Beek danes ... Foto: Instagram
... in v letih snemanja Simpatij, ko je bila četverica še povsem neznana skupina nadobudnih mladih igralcev.
Williamsova je danes daleč najuspešnejša od četverice - oskarjevske nominacije so ji prislužili filmi Gora Brokeback, Otožno valentinovo in Moj teden z Marilyn. Foto: EPA

"Najprijetnejša srečanja se lahko zgodijo na najbolj nepričakovanih krajih," je zapisal danes 37-letni Van Der Beek pod fotografijo, ki je bila najverjetneje posneta na neki zabavi. Dvojec, ki je v seriji igral Dawsona Leeryja in Paceyja Witterja, najboljša prijatelja, nato pa tekmeca za naklonjenost Joey Potter (Katie Holmes), sta po koncu serije ohranila stike, a oba priznavata, da se bolj malo vidita. "Časi Simpatij se zdijo tako daleč, desetletja daleč, ne samo 11 let," pravi Van Der Beek.

Pravzaprav cela zasedba ohranja lepe spomine na mladinsko serijo, ki je z najstniškim angstom prebivalcev fiktivnega Capesida dodobra zaznamovala 90. leta, zadnja epizoda pa se je odvrtela leta 2003. "Še vedno ohranjamo stike. In na srečo smo vsi precej zaposleni tudi po koncu Simpatij. Imeli smo se krasno. Govorimo o šestih letih svojih življenj in z veliko strastjo smo ustvarjali serijo, da bi bila najboljša, kar se da. Resnično smo verjeli vase," je pred kratkim obujala spomine na Simpatije danes 35-letna Katie Holmes.

Holmesovi so Simpatije odprle pot do nekaj drznejših vlog (Go, Hvala, ker kadite, Pieces od April ...), zaigrala je v Nolanovem Batmanu, a ji je kariero močno zavrla poroka s Tomom Cruisom leta 2006. S 16 let starejšim zvezdnikom je bila poročena šest let, v zakonu pa se jima je rodila hčerka Suri, nazadnje pa je scientologija, katere goreč pripadnik je Cruise, pripeljala do razveze. Holmesova je zdaj precej bolj zaposlena in je samo letos posnela pet filmov.

Od TV-filmov do oskarjev
Van Der Beek je ostal bolj na ravni TV-filmov in posameznih gostujočih epizod, prehod na velika platna pa mu nikdar ni zares uspel, medtem ko je 36-letni Jackson po malce sušnem obdobju v zadnjih letih nastopil v nekaterih odmevnejših serijah, kot sta Na robu znanosti (Fringe) in aktualna nepričakovana Showtimova uspešnica Afera. Van Der Beek je drugič poročen, z ženo Kimberly ima tri otroke, medtem ko je Jackson že vrsto let v zvezi z igralsko kolegico Diane Kruger.

Še največ uspeha v klasičnem pomenu besede ima danes 34-letna Michelle Williams, ki je v Simpatijah igrala divjo Jen Lindley. Williamsova je trikratna oskarjevska nominiranka, ki je po Simpatijah takoj postala ljubljenka ameriških neodvisnih filmskih ustvarjalcev. Leta 2005 je z Angom Leejem posnela Goro Brokeback, na snemanju pa spoznala Heatha Ledgerja, s katerim sta se zaljubila, v zvezi pa se jima je rodila hčerka Matilda.

Ledgerjeva nesrečna smrt leta 2008 je Williamsovo močno pretresla, a to ni ustavilo njene res močne serije prepričljivih vlog, od tiste v Mamutu in Otožnem valentinovem, do Marilyn Monroe v Mojem tednu z Marilyn.