"Prisrčna hvala vsem, ki so mi pisali, kako me bodo pogrešali pri Top Gearu. Toda ne toliko, kot bom sam pogrešal, da sem tam," je zapisal. Foto: Reuters

Clarkson je v svojem prvem komentarju, potem ko ga je britanska televizija BBC konec marca odpustila zaradi fizičnega napada, ki ga je povzročila lakota producenta Oisina Tymona naj bi udaril zaradi spora, ker mu po snemanju niso postregli z zrezkom in krompirčkom , zapisal, da bo pogrešal vodenje oddaje Top Gear.

V svoji kolumni v tabloidu The Sun se je tudi zahvalil vsem, ki so mu pisali, da ga bodo pogrešali: "Prisrčna hvala vsem, ki so mi pisali, kako me bodo pogrešali pri Top Gearu. Toda ne toliko, kot bom sam pogrešal, da sem tam." Več pa o incidentu, zaradi katerega je izgubil službo pri najbolj gledani televizijski oddaji na svetu, ki je imela okoli 350 milijonov gledalcev, ni zapisal.

55-letni Clarkson piše tudi tedenske kolumne v časnikih Sunday Times in The Sun, potem ko so ga odpustili z BBC, pa pravzaprav ni napisal še nobene. Pri Sunu so se morali zato otepati tudi vprašanj, ali morda niso tudi oni prekinili sodelovanja z njim. Zagotavljali so, da je le "na dopustu", s katerega se je zdaj očitno vrnil.

BBC pa Clarksonu ni čisto zaprl vrat, ponudili so mu vodenje njihovega kviza Have I Got News For You, a je Clarkson po prvotnem sprejetju ponudbe kasneje le rekel ne, tako da se za zdaj ne vrača na male zaslone.

Incident, ki ga je stal položaja
BBC je Clarksona suspendiral 10. marca po incidentu s producentom Iisinom Tymonom. Preiskava je nato pokazala, da ga je Clarkson fizično napadel in poškodoval, zaradi česar je moral Tymon poiskati tudi zdravniško pomoč. BBC se je nato konec marca odločil, da s Clarksonom ne obnovi pogodbe.

Vmes so gledalci avtomobilistične oddaje Top Gear Clarksonu izražali veliko podporo. Pod spletno peticijo, naj se mu oprosti, se je podpisalo več kot milijon ljudi.