Melrose Place je bila sredi 90. let ena najbolj uspešnih t. i. večernih žajfnic. Foto:
Melrose Place je bila sredi 90. let ena najbolj uspešnih t. i. večernih žajfnic. Foto:
Thomas Calabro
Calabro je danes popolnoma neznan igralec.
Jeffrey Nordling, Bode Miller, Tom Calabro, Carlos Bernard in olimpijec Jonny Mosley
Tom Calabro (na sredini) v zvezdniški golfpostavi na Jamajki. Foto: EPA
Andrew Shue
Andrew Shue je bil profesionalni nogometaš.
Elisabeth in Andrew Shue lani v Park Cityju
Elisabeth in Andrew Shue bosta zaigrala skupaj v filmu Gracie. Foto: WireImage
Courtney Thorne-Smith z Jimom Belushijem
Courtney Thorne-Smith in Jima Belushija v humoristični seriji According to Jim spremljamo tudi na naši televiziji. Foto: IMDB
Grant Show z Lauro Leighton
Grant Show leta 1995 z Lauro Leighton ... Foto: IMDB
Grant Show z ženo Pollyanno
... In Grant Show deset let pozneje, z ženo Pollyanno McIntosh. Foto: IMDB
Felicity Huffman in Doug Savant v Razočaranih gospodinjah
Doug Savant je danes očka štirih otrok - tako v resnici kot v seriji Razočarane gospodinje. Foto: ABC
Laura Leighton in Doug Savant
Laura in Doug sta se zaljubila na snemanju Melrose Placea. Foto: IMDB
Josie Bissett z Robom Estesom in otrokoma
Tudi Josie si je življenjskega partnerja našla v Melroseu, a zakon z Robom Estesom je lani propadel. Foto: EPA
Daphne Zuniga
Daphne je danes stara 45 let in prosti čas preživlja v meditaciji in vožnji s harley davidsonom. Foto: IMDB
Marcia Cross
Marcia Cross danes blesti na rdečih preprogah raznoraznih TV-nagrad. Foto: EPA
Marcia (na sredini) s soigralkami iz Razočaranih gospodinj
Razočarane gospodinje so Marcii rešile kariero. Foto: EPA
Marcia Cross z dvojčicama
Marcia je pri 45 letih prvič postala mama. Dvojčicama je ime Eden in Savannah. Foto: People
Laura Leighton, Doug Savant in Marcia Cross
Malo združenje iz Melrosea: Laura Leighton s soprogom Dougom Savantom in Marcio Cross. Foto: IMDB
Spin City (Vsi županovi možje: Michael J. Fox, Barry Bostwick in Heather Locklear
Heather je postala glavna zvezdnica Spin Cityja, ko je s serije zaradi parkinsonove bolezni odšel Michael J. Fox.
Heather Locklear z Richiejem Samboro
Heatherin 11-letni zakon s kitaristom Bon Jovija naj bi končala moževa nezvestoba. Foto: EPA
Heather Locklear in Jack Wagner
Heather in Jack - resnična Barbi in Ken. Foto: People
Jack Wagner
Jack Wagner je bil za vloge v žajfnicah dvakrat nominiran za emmyja. Foto: IMDB
Jack Wagner z ženo Kristino in sinovoma po zmagi na turnirju v golfu na Lake Tahoeju
Jack Wagner z ženo Kristino in sinovoma lani po zmagi na turnirju v golfu na Lake Tahoeju. Foto: EPA
Rob Estes in Josie Bissett v srečnejših dneh
Rob ima z Josie Bissett hčerko in sina.

Vsi se še spomnimo TV-lepotcev in lepotic, za katere se je včasih zdelo, da ne počnejo nič drugega, kot se sončijo okoli svojega bazena v stanovanjskem kompleksu na Melroseu, opravljajo, se parčkajo in spletkarijo.



Thomas Calabro - dr. Michael Mancini
Thomas Calabro je danes star 48 let in nikdar ni niti približno dosegel uspeha, ki ga je doživel z Melroseom, kjer je bil edini član igralske zasedbe, ki je vztrajal od začetka do konca serije v svoji vlogi moralno oporečnega zdravnika in ljubitelja lepih žensk. Calabro je na igralsko pot stopil na univerzi, ko se je sošolec, zdaj precej bolj slaven Denzel Washington, umaknil s šolske igre in vlogo je dobil mladi Thomas.

Po Melroseu je igralec posnel par TV-filmov ter gostoval v epizodi Nip/Tucka (Pod nožem lepote) in Cold Casea (Pod lupo pravice). Leta 2002 se je udeležil zvezdniškega turnirja v golfu na Jamajki, kjer mu je družbo med drugim delal tudi smučar Bode Miller. Zasebno se je Calabro nedavno razšel z ženo, s katero je bil poročen 14 let in ima tri otroke.

Andrew Shue – Billy Campbell
Igralska slava Andrewa Shueja je bila od vseh zvezdnikov Melrosea najkrajša. Brat precej bolj znane igralke Elisabeth Shue je bil profesionalni igralec nogometa v Zimbabveju in pri klubu Los Angeles Galaxy, ko so mu ponudili vlogo v Melroseu, s katero je hotel mladenič "navdihniti mlade". Andrew je ostal pri seriji šest let in med snemanjem hodil s soigralko Courtney Thorne-Smith, ki je tudi v Melroseu igrala njegovo dekle. Leta 1997 je Shue zaigral z Mattom Damonom v filmu Francisa Forda Coppole, posnetem po romanu Johna Grishama, The Rainmaker. A tu se je njegova igralska pot tudi ustavila.

Letos se bo 40-letni Shue v igri preizkusil prvič po Melroseu - film Gracie je tudi produciral, ob njem pa bo zaigrala sestra Elisabeth. Diplomant ugledne univerze Dartmouth je bil od nekdaj zelo dejaven v dobrodelnih organizacijah. Leta 1993 je s prijateljem ustanovil organizacijo Do Something, ki je učila mlade, kako postati družbeno zavednejši. Leta 1999 je Andrew ustanovil spletno podjetje ClubMom, posvečeno vsem mamam, ki ima danes že več kot tri milijone članov. V prostem času je Shue še vedno navdušen športnik in je posnel reklamo za športno mrežo ESPN. Odkar je v mladosti živel v Zimbabveju, ga navdušuje tudi Afrika. Od leta 1994 je poročen in oče treh sinov.

Courtney Thorne-Smith – Alison Parker
Courtney Thorne-Smith se je gledalcem pred malimi ekrani prvič zares predstavila z vlogo Alison Parker v Melrose Placeu. Med snemanjem je imela leto dni romanco pred in za kamerami s soigralcem Andrewom Shuejem. Potem ko je leta 1997 zapustila serijo, smo jo videli v vlogi odvetnice Georgie Thomas (1997-2000) v seriji Raztresena Ally, gostovala je v seriji Vsi županovi možje (Spin City), od leta 2001 pa ima stalno službo kot mama družine Cheryl v humoristični seriji According to Jim. Nanizanko namerava s koncem sezone zapustiti in postati mati tudi v resničnem življenju, saj se je na novega leta dan drugič poročila. Prvi zakon je trajal zgolj pol leta (2000).

Sicer pa 40-letna Thorne-Smithova piše svoj prvi roman, Outside In, ki bo luč ugledal letos septembra. Od leta 1999 je igralka obraz kozmetične linije Almay.

Grant Show – Jake Hanson
Grant Show je na Melroseu do leta 1997 ženskam mehčal kolena v vlogi Jaka Hansona, seksi barmana v usnju in z motorjem. Diplomant univerze UCLA in zvezdnik žajfnice Ryan’s Hope je bil v ožjem izboru celo za vlogo v kultnem filmu Thelma in Louise, a je vlogo nazadnje dobil drug lepotec, takrat še neznani Brad Pitt, ki se je s tem izstrelil med zvezde. Producentski velikan Aaron Spelling je Grantu po manjši vlogi v Beverly Hillsu ponudil svojo nanizanko, Melrose Place. Show je postal neuradni obraz nove serije in se pojavil na številnih naslovnicah. A ker nanizanka sprva ni dosegla žejenega uspeha, so ustvarjalci pozornost usmerili na druge igralce, zlasti Heather Locklear. Med snemanjem je imel Grant krajšo romanco s soigralko Lauro Leighton, ki je danes poročena z drugim soigralcem iz Melrosea, Dougom Savantom.

Po odhodu večine prvotne zasedbe (vključno s Showom) je leta 1997 gledanost Melrosea naglo upadla. Grant je zaigral v nekaj TV-filmih, gledaliških predstavah in bil protagonist hitro ukinjene serije Point Pleasant (2005). Leta 2003 je sicer imel vlogo v filmu The Italian Job s Charlize Theron, a so njegov prizor iz končnega izdelka izrezali. Gostoval je v serijah Ed, Pod rušo in Strong Medicine, leta 2006 pa v prav tako kmalu ukinjeni seriji Beautiful People, kjer se je združil z nekdanjo soigralko iz Melrosea Daphne Zuniga. Showova zadnja vloga je bila homoseksualec v seriji Dirt. 45-letni igralec je bil zasebno dolgo časa zapriseženi samec, leta 2004 pa ga je pred oltar le popeljala manekenka Pollyanna McIntosh, ki jo je Show spoznal, ko sta skupaj pozirala za neki oglas. Par živi v Los Angelesu, Grant pa v prostem času uživa ob golfu, vožnji z motorjem in dirkanjem – leta 1996 je bil celo zmagovalec Toyotine zvezdniške avtomobilske tekme.

Doug Savant – Matt Fielding
Doug Savant je z vlogo dr. Matta Fieldinga na Melrose Placeu pisal zgodovino. Šlo je namreč za enega prvih odkrito homoseksualnih likov na mainstream televiziji. Njegova vloga je bila kljub temu podvržena obsežni cenzuri TV-mreže; tako so pri Foxu na primer v zadnjem hipu izrezali težko pričakovani poljub med Mattom in soigralcem v finalu druge sezone. Savant je serijo zapustil po šestih sezonah prav zato, ker pri Foxu niso dovolili, da bi se pisci podrobneje posvetili Mattovemu ljubezenskemu življenju, s čimer je bila Savantova vloga močno omejena.

Po Melroseu je igralec gostoval v celi vrsti serij: Profiler, The District, Odvetnik z ulice, NCIS, Na kraju zločina, JAG, Nip/Tuck (Pod nožem lepote) in 24. Poleg v nekaj TV-filmih je zaigral tudi v Godzilli (1998). 43-letni Savant je danes član zasedbe TV-uspešnice Razočaranih gospodinj, kjer igra Toma Scava, moža ene glavnih junakinj Lynette (Felicity Huffman). V prvi sezoni (2004) je bila Dougova vloga le manjša, a dober odziv gledalcev mu je prinesel redno pogodbo. In zasebno? Med letoma 1983 in 1997 je bil igralec poročen prvič, iz takratnega zakona ima tudi dva otroka. Nato pa se je proti koncu Melrose Placea zaljubil v soigralko Lauro Leighton, s katero se je poročil leta 1998. Par živi v Los Angelesu in ima dva otroka.

Josie Bissett – Jane Andrews Mancini
Tudi svetlolasa Josie Bissett, ki je na Melroseu igrala prvo ženo dr. Michaela Mancinija, bo večno znana le kot Jane Andrews Mancini. Vloga ji je leta 1996 prinesla mesto na seznamu 50 najlepših ljudi revije People. Po Melrose Placeu je zaigrala še v natanko dveh TV-filmih in epizodi Zakona in reda. Od leta 1992 je bila poročena s soigralcem iz Melrosea, Robom Estesom, s katerim ima dva otroka. S seksi igralcem je zaigrala tudi v neuspešnem TV-filmu I Do, They Don’t (2005). A lanskega avgusta je Estes naznanil, da ga je Bissettova že pred pol leta vrgla iz njunega skupnega doma v Seattlu in da zahteva ločitev. Danes ima 37-letna Josie za seboj dve knjigi o vzgoji otrok, Little Bits of Wisdom in Making Memories ter nekaj reklamnih kampanj za deodorant in ličila.

Daphne Zuniga – Jo Reynolds
Melrose Place je do danes največji poklicni uspeh Daphne Zunige, igralke gvatemalskega rodu, ki si je na začetku svoje igralske poti v Los Angelesu delila hišo z Meg Ryan, preden je v 80. letih dobila nekaj vidnejših vlog v filmih Vision Quest, Modern Girls, Spaceballs in Gross Anatomy. Po Melroseu je zaigrala v seriji Pandora’s Clock, posnela nekaj niti omembe vrednih TV-filmov ter gostovala v serijah Vsi županovi možje, Zakon in red ter American Dreams. Leta 2006 je dobila svojo serijo Beautiful People, a kot mnoge serije v ZDA je tudi to doletel predčasni konec.

Danes 45-letnica uživa ob meditaciji (je zvesta podpornica kalifornijskega in massachussettsskega meditacijskega centra) in v vožnji s svojim motorjem harley davidson. Pred časom se je zaradi vsakodnevnega uživanja sušija zastrupila z živim srebrom, kar je imelo resne posledice: slab spomin, glavoboli, kožni izpuščaji in depresija. O tem je Daphne pisala tudi v reviji Oprah Winfrey, O. V zadnjem času igralka posveča veliko časa ozaveščanju o Zemlji, sodeluje pri kampanjah za ohranjanje planeta in opozarja srednješolce na nevarnosti mamil in alkohola. Je tudi v ustanovnem odboru Earth Communications Office, organizacije, ki združuje okoljevarstvenike in predstavnike šovbiznisa. Lani je še vedno lepa rjavolaska z Lauren Hutton postala govornica za kozmetiko Huttonove.

Marcia Cross – Dr. Kimberly Shaw
Za Marcio Cross lahko mirne duše rečemo, da je danes daleč najbolj uspešna in priznana izmed nekdanjih Melrožanov. Diplomantka uglednega Juilliarda in magistrica psihologije je kmalu po prihodu v Los Angeles dobila vloge v žajfnicah in filmu The Last Days of Frank in Jessie James z Johnnyjem Cashem. V polno je zadela z vlogo neuravnovešene zdravnice Kimberly Shaw v Melroseu. Sprva so Marcio najeli le za eno epizodo, a je producente tako navdušila, da so jo vztrajno vabili nazaj, dokler ji niso ponudili stalne vloge. Sodeč po anketi o priljubljenosti likov, je Kimberly zaostajala le za Amando (H. Locklear), čeprav se je Kimberly trudila pobiti vse protagoniste Melrosea.

Po odhodu s serije je Crossova gostovala v celi vrsti uspešnih serij: Seinfeld, Na zdravje, Raztresena Ally, Vsi županovi možje, Na kraju zločina, Everwood ... Filmskih vlog je bilo malo, še najbolj opazen je bil Dancing in September. Leto 2004 je bilo za rdečelaso igralko nedvomno prelomno, saj je dobila eno izmed glavnih vlog v megauspešni seriji Razočarane gospodinje, kjer igra zadrto in z redom obsedeno Bree. Takoj je sledila prva nominacija za emmy, tri zaporedne nominacije za zlati globus, nominacija združenja igralskega ceha in mnoge druge. Postaja VH1 pa je Marcio uvrstila med najbolj vroče zvezdnike prek 40.

Igralko od 14. leta mučijo hude migrene, zaradi katerih je postala predstavnica zdravila, ki bolečino naredi vsaj znosno. Zasebno je bil vrsto let njen spremljevalec igralec Richard Jordan, ki je leta 1993 umrl zaradi možganskega tumorja. Marcia je ostala samska vse do leta 2005 in tabloidi so se že razpisali, da je lezbijka in že več let živi z žensko. Crossova je govorice javno zanikala, a izrazila podporo gejevski skupnosti. Še istega leta se je zaročila z borznim posrednikom, s katerim sta se dobivala pol leta. Poročila sta se lani junija pred 200 svati (med njimi soigralke iz Gospodinj). Kmalu je 45-letnica naznanila, da pričakuje dvojčka. Tvegana nosečnost jo je prikovala na posteljo, a Marcia se delu ni želela odreči, zato so nekaj prizorov Gospodinj posneli kar v igralkini domači spalnici, ki jo je ekipa preuredila, da je bila videti kot Breejina. Februarja je Crossova rodila enojajčni dvojčici Eden in Savannah.

Laura Leighton – Sydney Andrews
Lauro Leighton, ki je v Melroseu igrala Janino sestro Sydney, je doletela podobna usoda kot mnoge soigralce – kariera je po Melroseu naglo zašla. Leta 1994 je dobila glavno vlogo v filmu Shake, Rattle and Rock!, a si je zlomila nogo in producenti so Lauro nadomestili z Renee Zellweger. Po Melroseu je gostovala v Beverly Hillsu in posnela nekaj TV-filmov (In the Name of Love: A Texas Tragedy …). Igrala je tudi v kratkotrajni seriji Eyes in imela epizodne vloge v CSI: Miami in Tru Calling.

Med snemanjem Melrosea je rdečelasa igralka hodila s soigralcem Grantom Showom, a pred oltar jo je leta 1998 popeljal drug soigralec, Doug Savant. Par ima skupaj dva otroka, danes 39-letna Laura pa je nazadnje gostovala v seriji Boston Legal.

Heather Deen Locklear – Amanda Woodward
Heather Locklear je bila edina zares slavna "Melrožanka", saj so jo gledalci v 80. letih že dodobra spoznali v izjemno uspešnih serijah T. J. Hooker in Dinastija. A vloga zlobne tržnice Amande Woodward v Melroseu je svetlolaso barbiko izstrelila med največje TV-zvezde. Sprva naj bi posnela le nekaj epizod in povečala gledanost serije, a neverjeten odziv gledalcev je Heather prinesel redno službo in tri nominacije za zlati globus, čeprav je bila od začetka do konca serije v začetni špici klasificirana kot "Special Guest Star".

Potem ko je padel zadnji rez Melrosea, se je Locklerjeva nemudoma preselila k drugi nanizanki, humoristični Vsi županovi možje (Spin City), kjer je med letoma 1999 in 2002 ponovno zviševala gledanost. Sledile so še tri nominacije za zlati globus. Naslednja igralkina serija podobnega uspeha ni dočakala, saj so LAX (2004) ukinili že po eni sezoni. Gostovala je v Raztreseni Ally, King of the Hill, Mladih zdravnikih (Scrubs), Dva in pol moškega ter Boston Legal, prehod na velika platna pa je bil manj uspešen, saj komediji Uptown Girls (2003) z Brittany Murphy in Perfect Man (2005) s Hilary Duff nista bili ravno uspešnici. Heather smo opazili še v nekaj TV-filmih in v reklami za L’Oreal. Šest let je bila predstavnica Health and Tennis Corporation of America.

Burno je bilo tudi ljubezensko življenje igralke, ki je med drugim osvojila Toma Cruisa in Scotta Baia. Sedem let je bila poročena z bobnarjem skupine Mötley Crüe Tommyjem Leejem, po ločitvi leta 1993 pa se je leta 1995 v Parizu poročila s kitaristom Bon Jovija, Richiejem Samboro, in dve leti kasneje povila hčerko Avo Elizabeth. Lani se je zvezdniški zakon končal, 46-letna igralka se je najprej družila z igralskim kolegom Davidom Spadeom, nato pa si ljubimca poiskala v nekdanjem soigralcu iz Melrosea, Jacku Wagnerju, v katerega je bila zaljubljena tudi Amanda.

Jack Wagner – Dr. Peter Burns
Jack Wagner je bil in tudi po Melroseu ostaja kralj TV-žajfnic. V njegovi filmografiji tako najdemo brezkončne limonade, kot so General Hospital (1983-1995), Santa Barbara (1991-1993) ter Drzni in lepi. V Melroseu je karizmatični Wagner upodabljal Dr. Petra Burnsa, ljubezen Amandinega življenja, poleg tega pa je nekaj epizod tudi režiral. Kasneje smo ga videli v seriji Titans (2000) in v nekaj TV-filmih, od leta 2003 pa je del zasedbe Drzih in lepih, kjer njegovo mater igra igralka, v resnici le pet let starejša od Jacka. Nedavno je bil za vlogo nominiran za emmyja.

Postavni igralec se je dvakrat predstavil kot voditelj izbora za Miss Universe (1998 in 1999). Za dobrodelne namene je tekmoval na Kolesu sreče, leta 2000 pa nastopil v reklami za belilo za zobe in v broadwayskem mjuziklu Jekyll & Hyde. Kot navdušen in nadarjen golfist se že vrsto let udeležuje (in zmaguje) zvezdniških turnirjev v golfu, ambicije ima tudi na glasbenem področju. Tako je od leta 1984 posnel že pet albumov in imel v 80. letih veliko ospešnico, osladno balado All I Need.

Tudi Wagnerjevo zasebno življenje spominja na limonado: leta 1993 se je poročil z zvezdo žajfnic Kristino Malandro, ki je v General Hospital igrala objekt njegovega poželenja. Par ima dva otroka, a zakon je bil vse kaj drugega kot pravljičen: trikrat sta vložila zahtevo za ločitev in lani zakon nazadnje tudi uradno končala. Danes 47-letni Wagner je nedavno oživil svoje dneve Melrosea in se dobiva z nekdanjo soigralko Heather Locklear.

Robert Estes - Kyle McBride
Nekdanji kaskader je bil že izurjen za žajfaste vloge, ko je leta 1996 dobil vlogo v Melroseu. Estesa smo namreč vrsto let lahko gledali v Days of Our Lives in v Svilenih sencah, preden se nam je prikupil kot seksi Kyle McBride. Po koncu snemanja je Estes igral v seriji Providence ter gostoval v Suddenly Susan, Zakonu in redu ter Gilmore Girls (Midve z mamo). Igrati bi moral tudi v spinoffu "Gilmork", a s projektom ni bilo nič.

Zadnja leta se je Rob posvečal gledališču, posnel je TV-film I Do, They Don’t in se vrnil k nanizankam s serijo The Evidence in igral v nekaj epizodnih vlogah na CSI: Miami. Zasebno je bil danes 44-letni Estes več kot 13 let poročen s soigralko iz Melrose Placea, Josie Bissett, s katero imata dva otroka. Leta 2005 se je par razšel, Estes se je na ženino željo izselil iz njunega doma v Seattlu, Josie, ki je z možem še leta 2005 zaigrala v komediji I Do, They Don’t, pa je vložila zahtevo za ločitev.

Kaja Sajovic