Paris Hilton, dedinja mednarodne hotelske verige Hilton, je kot najstnica, pa tudi v poznejših mladostniških letih, veljala za divjo žurerko. Foto: Reuters
Paris Hilton, dedinja mednarodne hotelske verige Hilton, je kot najstnica, pa tudi v poznejših mladostniških letih, veljala za divjo žurerko. Foto: Reuters

“Nihče me v resnici ne pozna. V otroštvu se je zgodilo nekaj, o čemer še nikoli nisem govorila z nikomer. Še danes imam nočne more,” pojasnjuje Hiltonova, ki je režiserki dokumentarca Alexandri Dean, sicer dobitnici emmyja, zaupala veliko stvari, ki širši javnosti še niso znane.

“Že v srednji šoli sem bila deležna psihičnega nadlegovanja," se je v intervjuju za revijo People spominjala šolanja na internatu v Utahu, kamor so jo starši poslali zaradi neprimernega vedenja. "Menim, da je bil cilj tamkajšnjega osebja, da nas psihično uniči. Neprestano so nas žalili in nas večkrat tudi fizično napadli. Želeli so nas prestrašiti, da bi upoštevali njihove nasvete." Pripoved potrjujejo tudi zgodbe njenih nekdanjih sošolcev, ki se pojavijo v filmu, medtem ko v internatu "ne želijo komentirati delovanja preteklega vodstva".

Prezrto nasilje v partnerskih odnosih

"Zaradi srednješolskih izkustev sem mislila, da je nasilje popolnoma normalno in da ni s tem prav nič narobe,” je v intervjuju spregovorila o svojih petih nasilnih razmerjih, “prestajala sem stvari, ki jih ne bi smel nihče.”

Dodala je, da so se vsi odnosi z njenimi nekdanjimi partnerji začeli enako. “Bili so prijetni moški, a so kmalu pokazali svoje prave barve. Postali so ljubosumni, preveč zaščitniški in me poskušali obvladovati na takšni ravni, da so bili fizično in psihično nasilni.” Kot pravi zvezdnica, ni nikoli razumela, kaj sta ljubezen in odnos: “Mislila sem, da so tako noro zaljubljeni vame. Ne morem verjeti, da sem dovolila nekaj takšnega.”

39-letnica, ki je trenutno v razmerju s podjetnikom Carterjem Reumom, je pojasnila, da so jo pretekle izkušnje oblikovale v osebo, kakršna je danes. "Prej nisem bila zares pripravljena na dober odnos, kot je ta s Carterjem. Hvaležna sem, da sem končno našla popolnega človeka zase.”