"Takšno je življenje," je ob odhodu iz serije dejal igralec. Foto: EPA
Dempsey je zadnja leta posvetil igralstvu, ampak vmes je našel zatočišče v dirkanju. Foto: EPA
Serija se bo nadaljevala brez Dempseyja. V ospredje pa prihaja znova lik, ki ga upodablja Ellen Pompeo. Foto: Reuters

Dempsey je zapustil serijo po enajstih sezonah, potem ko je njegov lik nevrokirurg Derek Shepherd oz. "McDreamy" umrl za posledicami avtomobilske nesreče. Zadnje epizode si ni pogledal. "Nisem pogledal nobene epizode letos. Sploh ne spremljam serije. Pred časom sem jo, zdaj pa ne več. Nerad se gledam," je priznal 49-letni igralec v pogovoru za EW.

Čeprav so se po zadnji epizodi vsule kritike proti ustvarjalki serije Shondi Rhimes, je Dempsey zagotovil, da sta se z Rhimesovo razšla v dobrih odnosih. Medtem ko sta s soigralko Ellen Pompeo, ki je v seriji upodabljala ljubezen Shepherdovega življenja zdravnico Meredith Gray, v odličnih odnosih.

Prav naveza Dempsey-Pompeo je bila usodna za uspeh serije. "Z Ellen sva ustvarjala čarovnijo. Igral sem se z njo. Okoli tebe se dogajajo nore stvari, a enkrat, ko si pred kamero, si osredotočen le na soigralca," je razložil.

Tolažba za razočarane oboževalce
Po dneh molka se je 45-letna igralka oglasila prek družbenega omrežja Twitter in nagovorila razočarane oboževalce. "Vedno sem trdila, da so moja največja motivacija oboževalci. Že misel, da vas s svojim delom ganem in navdihujem. Veliko ljudi je preživelo ogromne izgube in tragedije. Možje in žene vojakov, žrtve nesmiselnega nasilja in starši, ki so izgubili svoje otroke," je zapisala in nadaljevala: "Ljudje, ki se poberejo vsak dan in delajo to, kar se zdi nemogoče, so navdih. Z vznemirjenjem čakam, da vam lahko povem zgodbo, kako se bo Meredith soočila z nečim, kar se zdi nemogoče. Upam, da se mi boste pridružili na tem potovanju."

Dempsey je svojo izkušnjo v seriji opisal za neverjetno. Čeprav je na začetku leta podpisal pogodbo za dve leti, s čimer si je na papirju zagotovil "življenje" v seriji do konca dvanajste sezone, ga je usoda njegovega lika presenetila. "Vse se je zgodilo zelo hitro. Ampak se je razvilo na organski način. Ne spomnim se natančno datuma, kdaj so mi povedali za usodo mojega lika. Ni bilo jeseni, mislim, da sem izvedel februarja oz. marca," je priznal.

Usodna enajstica
Enajsta sezona je bila za Dempseyja prva, v kateri se ni pojavljal ves čas - šest epizod so posneli brez njega. "Očitno je bil pravi trenutek. Bil je lep odmor. Čas sem izkoristil, da sem dirkal v Braziliji. Potem pa je bilo le vprašanje časa. Vprašanje za Shondo," je dodal.

Leto 2015 se za Dempseyja za zdaj vrti okoli razhodov. Preden se je poslovil od Talentov v belem, se je januarja znašel sredi ločitve. Po 15 letih zakona je vložila ločitvene papirje njegova žena Jillian Fink. "Profesionalec si. Svoje zasebno življenje pustiš pred vrati. In ne želim govoriti o svojem zasebnem življenju v povezavi s serijo," je odgovoril igralec na vprašanje EW, ali je ločitev vplivala na njegovo delo.