Paul McCartney na Glastonburyju leta 2022. Foto: AP
Paul McCartney na Glastonburyju leta 2022. Foto: AP

Medij Sunday Times je tudi letos sestavil seznam, na katerega se uvrstijo bogataši, ki imajo pod palcem vsaj 350 milijonov funtov. Na njem sta se znašla tudi Elton John in Victoria Beckham. Za pisanje zgodovine pa naj bi poskrbel Paul McCartney – ta naj bi namreč bil prvi britanski glasbenik, ki je postal milijarder.

Nekdanji 81-letni Beatle je s svojo ženo Nancy Shevell v preteklem letu svoje bogastvo – med drugim zahvaljujoč koncertiranju v okviru turneje Got Back in Beyoncéjine priredbe pesmi Beatlesov Blackbird, ki jo je uvrstila na svoj album Cowboy Carter – povečal za 50 milijonov funtov, kar mu je pomagalo doseči ta status. 50 milijonov celotnega denarja zakoncev pripisujejo pevčevi ženi, ki je hči pokojnega ameriškega tajkuna Mika Shevella.

Skupno premoženje 350 posameznikov in družin na seznamu, ki so si bogastvo zgradili na različne načine, letos znaša kar 795,3 milijarde funtov. To naj bi prekašalo poljsko gospodarstvo. McCartney je na 165. mestu seznama, poroča BBC.

Poslovnež Gopi Hinduja in njegova družina so bili znova okronani za najbogatejše ljudi v Združenem kraljestvu, njihovo premoženje je doseglo 37,2 milijarde funtov, kar je največje bogastvo, kar jih je kdaj zaznal časopis.

Toda Robert Watts, ki je sestavil seznam bogatašev Sunday Timesa, je dejal, da letošnja izdaja nakazuje, da se je "britanski milijarderski razcvet končal". "Številnim domačim podjetnikom se je bogastvo zmanjšalo in nekateri svetovni superbogataši, ki so prišli sem, se odseljujejo," je dodal in poudaril, da so številni utrpeli precejšnje izgube.

Nov član "elitnega kluba", član katerega je tudi najstarejši sin nekdanjega britanskega premierja Tonyja Blaira Euan, je postal tudi voznik formule 1 Lewis Hamilton, ki naj bi se v sezoni 2025 iz Mercedesa preselil v Ferrari.